درست کردن یه شور خانگی و خوشمزه خیلی راحته و فقط کمی حوصله می‌خواد. باید همه نکاتش رو رعایت کنید تا که کپک نزنه و مدت طولانی بشه ازش استفاده کرد.


مواد لازم برای تهیه شور گل کلم و هویج و کرفس

  • سبزی معطر مثل شوید و ترخون هر کدوم یه بسته
  • گل کلم ۱ عدد
  • هویج ۲۵۰ گرم
  • کرفس ۱ عدد
  • سیر ۱بوته
  • فلفل تند به مقدار لازم (به دلخواه هر چقدر دوست دارید، ولی 5 تا 6 عدد کافیه)
  • خیار قلمی۲۰۰ گرم
  • نمک دو سوم لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • سرکه ۱ لیوان لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب ۱۸ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کلم شور خانگی با هویج و خیار

طرز تهیه شور گل کلم و هویج مخلوط

در تهیه این شور خونگی منظور از لیوان، لیوان فرانسوی دسته‌دار هست.

چون که برای تهیه شور به آب جوشیده و خنک شده نیاز داریم، بهره از کمی قبل آب رو بجوشونید . بذارید کامل خنک بشه.

برای شروغ ابتدا همه سبزیجات رو شسته و آبکشی کنید و بذارید خوب خشک بشه.

مقدار و اندازه سبزیجات به دلخواه خود شماست. یعنی میتونید هر کدوم رو که بیشتر دوست دارید بیشتر کنید، مثلا گل کلم بیشتر یا هویج بیشتر، این سلیقه شماست. اگه کرفس دوست ندارید می‌تونید کرفس رو حذف کنید و شور گل کلم بدون هویج درست کنید.

برای شروع ابتدا تمام سبزی ها را شسته و کامل خشک میکنیم بعد به دلخواه ریز خرد میکنیم.

سیر رو هم پوست بگیرید و حبه‌های سیر رو آماده کنید. بهتره که سیر رو هم بعد از حبه کردن بشویید و بذارید تا کامل خشک بشه.

بعد سبزیجات رو داخل یه شیشه تمیز خشک به ترتیب یه لایه مخلوط سبزیجات میریزیم و سپس روی اونا سبزی معطر و فلفل و سیر و گشنیز و این کار رو ادامه میدیم تا شیشه پر بشه.

در آخر هم آب جوشیده و سرد شده رو با سرکه و نمک مخلوط می‌کنیم و روی مواد می‌ریزیم به طوری که سطح مواد رو بگیره.

سپس چند برگ کرفس یا مقداری سبزی روی مواد بذارید. روی شیشه یک کیسه فریزر بذارید و درب ظرف رو ببندید و محکم و سفت کنید به طوری که اصلا هوا نکشه. شور رو به مدت ۲ هفته در جای تاریک و خنک نگهداری میکنیم تا آماده بشه.

نکات مهم و فوت و فن کلم شور و علت تیره شدن کلم شور

  • جای خنک و تاریک نگهداری بشه به مدت ۲ هفته.
  • تمام مواد کاملا خشک باشن حتی شیشه ،یه ذره نم باعث ایجاد کپک میشه.
  • تمام خوشمزگی شور به سیر و فلفل  هست، مخصوصا سیر، پس حذف نکنید و بیشتر بریزید.
  • قرار دادن برگ کرفس مانع نفوذ کپک به شوری میشه.
  • شیشه حتما خشک تمیز باشه ،از دبه ماست استفاده نکنید چون چربی جذب کرده هر چقدر بشورید بازم چربه
  • مواد خوب بشورید روی پارچه نخی پهن کنید تا اب اضافیش گرفته بشه
  • در شیشه حتما خوب بسته بشه تا هوا نکشه تا ترشی نرم و لزج نشه، یک علت نرم شدن شور گل کلم هوا کشیدن ظرفه.
  • جای گرم نباشه چون کپک میزنه، یک علت نرم شدن شور گل کلم گرم بودن هوا هست.
  • برای خوب ترد شدن کلم شور می‌تونید از چند عدد نخود خام استفاده کنید و داخل شور بیندازید.
  • روی درب شورحتما نایلون بذارید و بعد دربش رو ببندید که هوا نکشه.
  • می‌تونید ازسبزی های معطری مثل گشنیز، مرزه، ترخون، شوید و ریحان استفاده کنید.
  • مقدار و نسبت نمک رو حتما رعایت کنید، چون که یکی از علت های نرم شدن شور گل گلم کم بودن نمک هست.
  • خشک و تمیز بودن مواد و ظرف خیلی مهمه. چون که خیس بودن مواد و ظرف میتونه باعث کپک زدن و لزج شدن کلم شور بشه.

روش دوم

بهترین رسپی شور همینه به حدی ترد و خوشمزست که درست کنی دیگه از بیرون عمرا بخری!

مواد لازم:

  • گل کلم ۱ عدد
  • هویج ۴ عدد
  • کرفس ۱ دسته
  • خیار ۱۰ عدد
  • فلفل تند ۵ عدد
  • سیر ۱ بوته
  • سبزی (ترخون ومرزه) نیم کیلو (شوید ونعناخشک هم به دلخواه اگر دوست داشتین واسه عطر بیشتر بزنید)
  • آب ۲/۵لیتر
  • سرکه به ازای هر۱/۵لیترآب یک پیمانه سرکه
  • نمک به ازای هریک ونیم لیتر آب ۴ قاشق غذاخوری سرپر

نکات طلایی:

  • اگر شور فوری و بی دردسر میخوای میتونی بدون اینکه سبزیجات رو بزاری کامل خشک بشه داخل شور استفاده کنی نیازی به کامل خشک شدن خیار نداریم اصلا کپک هم نمیزنه خیالتون راحت.
  • آب شور هم مثل خیارشور نیازی به جوشاندن ندارداصلا کپک نمیزنه و نرمم نمیشه.
  • اگر دوست داشتین میتونین نمک شور رو کمتر بزنید و جایگزین آن ترخون بیشتر بریزین که ترخون طعم شوری رو به غذا و خیارشور و شور میدهد.
  • حتما با پلاستیک فریزر درب ظرف شور رو محکم کنید که اصلا هوایی وارد ظرف شور نشود ودرنهایت شوری ترد و خوشمزه داشته باشین.
  • ظرف شور را دو روز در محیط اشپزخانه نگه دارین و بعد از ان در محیط خنک تراس نگهداری کنید و پس از ده روز الهی دو هفته میتوانید شور را استفاده کنید رنگ سبزیجات هم عوض میشود.
4.5/5 - (66 امتیاز)