هونکار بیندی یا غذای شاه پسند یه غذای ترکی خیلی خوشمزه‌ست. بادمجان، در مطبخ عثمانی نیز یک سبزی سلطنتی بشمار میرفته. آشپزهای دربار عثمانی برای پیدا کردن طعم جدید، به بادمجان توجه خاصی داشتن و برای خوشحال کردن خاندان عثمانی، بیشتر از بادمجان برای ابداع غذاهای جدید، استفاده می کردن.

خوراک هونکار بیندی به اصطلاح فارسی (شاه پسندید)، از جمله ابداعیات استادان آشپزی دربار عثمانیه، که گفته میشه برای سلطان مراد چهارم و در سالهای بین 1612 تا 1640 کشف شده.

مواد لازم برای بیندی:

  • 4 عدد بادمجان
  • 1 قاشق‌غذاخوری کره
  • 1 قاشق‌ غذاخوری آرد
  • 1 لیوان شیر
  • 1 قاشق‌ مرباخوری فلفل‌سیاه
  • 1 قاشق‌ مرباخوری نمک
  • حدود نصف لیوان پنیر پیتزا

طرز تهیه هونکار بیندی ترکیه ای

کره و آرد را داخل ماهیتابه بریزید و تفت دهید. بادمجان‌ها را در فر و یا روی گاز کبابی کنید. پوست بادمجان را کنده و خرد کنید و داخل ماهیتابه بریزید. 1 تا 2 بار هم بزنید سپس شیر را اضافه کنید. دوباره یک دو بار هم بزنید اجاق را خاموش کنید. نمک، فلفل‌سیاه و پنیر پیتزا رنده شده را اضافه کنید. کمی هم بزنید بیندی حاضر است.

طرز تهیه غذای ترکیه ای هونکار بیندی (غذای شاه پسند)

 

برای روی آن:

  • 3 قاشق‌غذاخوری روغن‌مایع
  • 3 عدد پیاز
  • 3 تا 4 حبه سیر
  • 500 گرم گوشت قیمه‌ای خرد شده
  • 3 عدد گوجه‌فرنگی
  • 1 لیوان آب
  • 1 قاشق‌غذاخوری رب
  • نمک و فلفل‌سیاه

طرز تهیه:

روغن‌مایع را داغ کنید و گوشت قیمه‌ای خرد شده را داخل روغن داغ تفت دهید. سیر و پیازهای خرد شده را اضافه کنید. رب، گوجه‌فرنگی خرد شده و 1 لیوان آب گرم را اضافه کنید. نمک و فلفل‌سیاه را هم اضافه کرده اجازه بدید بجوشد تا قوام بگیرد و بپزید.

بیندی را داخل بشقاب بریزید و کمی پهن کنید. مواد گوشتی را روی آن ریخته سرو کنید. نوش جان


روش دوم، طرز تهیه هونکار بیندی با کوفته و سس بشامل

استکان استفاده شده 120 میلی
لیوان استفاده شده 200 میلی

مواد لازم برای کوفته:
  • 450 گرم گوشت گوساله چرخ‌‌کرده کم‌چرب
  • 1 عدد تخم‌مرغ
  • 2 تا 3 قاشق‌غذاخوری روغن‌مایع
  • نصف استکان آرد سوخاری
  • فلفل‌سیاه، زیره، پودر فلفل قرمز، نمک
  • 1 عدد پیاز رنده شده
  • 1 حبه سیر رنده شده

(من برای بچه‌ها کوفته معمولی جداگانه ای سرخ کردم، برای همین مواد کوفته را دو برابر استفاده کردم)

مزه بادمجان کبابی:

3 عدد بادمجان (کبابی، بادمجان‌ها را شسته داخل سینی فر گذاشته و با یک چاقو از چند قسمت آن سوراخ کنید. داخل فر 220 درجه از قبل گرم شده در حالت حرارت بالا/پایین 30 تا 40 دقیقه بپزید. بعد از اینکه سطح بادمجان‌ها کبابی شد بادمجان‌ها را برگردانید تا طرف دیگر آن هم کبابی شود ، میتوانید روی اجاق هم کبابی کنید.)

برای سس بشامل:
  • 500 میلی شیر (2 و نیم لیوان)
  • کمی بیشتر از نصف استکان آرد
  • 1 قاشق‌مرباخوری کره
  • 2 تا 3 قاشق‌غذاخوری روغن‌مایع
  • 1 استکان پنیر پیتزا رنده شده
  • فلفل‌سیاه، نمک

(با توجه به بزرگی بادمجان‌ها می‌توانید سس بشامل را کم یا زیاد کنید)

برای روی آن:

مقداری کره را روی اجاق گرم کنید پودر فلفل قرمز اضافه کنید و کمی هم بزنید

طرز تهیه:

مواد کوفته را داخل ظرف گودی بریزید حداقل 5 دقیقه ورز داده و کوفته ها را شکل و فرم دهید.

پوست بادمجان های کبابی شده را جدا کنید و با یک چاقوی تیز خوب له کنید. کره را داخل قابلمه ریخته آب کنید. آرد را اضافه کرده کمی تفت دهید. شیر اضافه کنید و تا وقتی غلیظ شود مدام هم زده بپزید.

در آخر نمک، ادویه و پنیر پیتزا را اضافه کنید.

کوفته‌ها را داخل ماهیتابه چدن داغ شده بدون روغن پشت و رو سرخ کنید.

مقداری از مزه بادمجانی را داخل بشقاب بریزید و کوفته‌ها را روی آن بچینید. روی آن ترکیب پودر فلفل قرمز و کره را بریزید. میتوانید کنار آن پیاز با سماق و فلفل کبابی بذارید و با پلو سرو کنید.

نوش جان.

نکته مهم: بجای مزه سس بشامل می‌توانید بادمجان‌های کبابی را با ماست سیردار مخلوط کرده به همان شکل سرو کنید. مطمئنم به این شکل هم بسیار لذیذ می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)