هونکار بیندی یا غذای شاه پسند یه غذای ترکی خیلی خوشمزه‌ست. بادمجان، در مطبخ عثمانی نیز یک سبزی سلطنتی بشمار میرفته. آشپزهای دربار عثمانی برای پیدا کردن طعم جدید، به بادمجان توجه خاصی داشتن و برای خوشحال کردن خاندان عثمانی، بیشتر از بادمجان برای ابداع غذاهای جدید، استفاده می کردن.

خوراک هونکار بیندی به اصطلاح فارسی (شاه پسندید)، از جمله ابداعیات استادان آشپزی دربار عثمانیه، که گفته میشه برای سلطان مراد چهارم و در سالهای بین 1612 تا 1640 کشف شده.

مواد لازم برای بیندی:

  • 4 عدد بادمجان
  • 1 قاشق‌غذاخوری کره
  • 1 قاشق‌ غذاخوری آرد
  • 1 لیوان شیر
  • 1 قاشق‌ مرباخوری فلفل‌سیاه
  • 1 قاشق‌ مرباخوری نمک
  • حدود نصف لیوان پنیر پیتزا

طرز تهیه:

کره و آرد را داخل ماهیتابه بریزید و تفت دهید. بادمجان‌ها را در فر و یا روی گاز کبابی کنید. پوست بادمجان را کنده و خرد کنید و داخل ماهیتابه بریزید. 1 تا 2 بار هم بزنید سپس شیر را اضافه کنید. دوباره یک دو بار هم بزنید اجاق را خاموش کنید. نمک، فلفل‌سیاه و پنیر پیتزا رنده شده را اضافه کنید. کمی هم بزنید بیندی حاضر است.

طرز تهیه غذای ترکیه ای هونکار بیندی (غذای شاه پسند)

 

برای روی آن:

  • 3 قاشق‌غذاخوری روغن‌مایع
  • 3 عدد پیاز
  • 3 تا 4 حبه سیر
  • 500 گرم گوشت قیمه‌ای خرد شده
  • 3 عدد گوجه‌فرنگی
  • 1 لیوان آب
  • 1 قاشق‌غذاخوری رب
  • نمک و فلفل‌سیاه

طرز تهیه:

روغن‌مایع را داغ کنید و گوشت قیمه‌ای خرد شده را داخل روغن داغ تفت دهید. سیر و پیازهای خرد شده را اضافه کنید. رب، گوجه‌فرنگی خرد شده و 1 لیوان آب گرم را اضافه کنید. نمک و فلفل‌سیاه را هم اضافه کرده اجازه بدید بجوشد تا قوام بگیرد و بپزید.

بیندی را داخل بشقاب بریزید و کمی پهن کنید. مواد گوشتی را روی آن ریخته سرو کنید. نوش جان

5/5 - (1 امتیاز)