شاید با خودتون بگید که سس گوجه فرنکی یا همون کچاپ رو که میشه خیلی راحت به صورت آماده خرید، اما اگه یه بار سس گوجه فرنگی خانگی رو درست کنید و عطر و طعم سس کچاپ خانگی رو امتحان کنید، به احتمال خیلی زیاد نظرتون عوض میشه. در ادامه به صورت مرحله به مرحله با طرز تهیه سس کچاپ خونگی آشنا می‌شید.


مواد لازم برای تهیه سس گوجه فرنگی خانگی ساده

  • پیاز بزرگ 1 عدد (بهتره که پیاز قرمز باشه)
  • گوجه فرنگی گوشتی و آبدار 2 کیلوگرم
  • سیر 5 حبه
  • سرکه نصف لیوان (بهتره سرکه خونگی باشه)
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • آب 1 لیوان
  • روغن زیتون 5 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه نصف قاشق چای‎خوری (به داخواه)
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل قرمز 1 قاشق چای‌خوری
  • آویشن 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک 2 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه سس کچاپ خانگی ساده


طرز تهیه سس گوجه فرنگی خانگی ساده؛ مرحله به مرحله

مرحله اول، آماده کردن پوره گوجه فرنگی

برای شروع ابتدا گوجه فرنگی‌ها رو شسته و پوست بگیرید. سپس گوجه فرنگی‌ها رو به چهار قسمت تقسیم کنید و داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و خوب میکس کنید تا تکه‌ی درشتی داخلش نمونه.


مرحله دوم، پختن مواد

پیاز و سیر رو ریز خرد کنید. یه قابلمه روی حرارت بذارید و روغن زیتون رو داخل قابلمه بریزید و سیر و پیاز خرد شده رو هم اضافه کنید و کمی تفت بدید.

در ادامه پوره گوجه فرنگی رو هم اضافه کنید. سپس به ترتیب سرکه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و نمک رو هم اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا لا هم مخلوط بشن.


مرحله سوم

حرارت رو روی متوسط تنظیم کنید و سس گوجه فرنگی رو مدام هم بزنید تا آب گوجه فرنگی کشیده شه و سس به غلظت مناسب برسه.

طرز تهیه سس گوجه با سیر


مرحله چهارم

وقتی که سس گوجه فرنگی به غلظت و قوام مناسب رسید، شعله رو خاموش کنید و آویشن رو اضافه کنید و اجازه بدید که سس گوجه فرنگی سرد بشه.


مرحله پنجم

وقتی که سس سرد شد، دوباره سس گوجه فرنگی رو داخل مخلوط کن یا غذاساز میکس کنید و سپس از ضافی رد کنید تا دونه‌های گوجه فرنگی جدا بشن.


مرحله ششم؛ روش نگهداری سس گوجه فرنگی خانگی

در آخر که سس گوجه فرنگی خانگی آماده شد، سس رو داخل شیشه خشک و تمیز بریزید. درب ظرف رو محکم ببندید و ظرف رو وارون کنید. حدود 2 ساعت بعد سس رو داخل یخچال نگهداری کنید.


نکات مهم و فوت و فن های پخت سس گوجه فرنگی خانگی

  • با توجه به ذاوئقه خودتون می‌تونید مقدار فلفل قرمز رو بیشتر کنید تا سس گوجه فرنگی تندی داشته باشید.
  • استفاده از زردچوبه و آویشن به دلخواه خودتون بستگی داره و میشه حذفشون کرد.
  • به دلخواه می‌تونید از پاپریکا هم استفاده کنید.
  • اگه خواستید که سس رو برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید، بهتره تا شیشه‌های سس رو برای 5 تا 10 دقیقه به صورت وارونه داخل آب جوش بجوشونید.
  • استفاده از فلفل دلمه قرمز طعم خیلی خوبی به سس میده. برای اضافه کردن فلفل دلمه، هسته‌های فلفل دلمه رو حدا کرده و به همراه گوجه فرنگی داخل مخلوط من بریزید تا پوره بشه.

فیلم طرز تهیه سس گوجه فرنگی خانگی ساده و خوشمزه

Rate this post