هویج پلو کازرونی با قلقلی یه پلو دلبر و خوشمزه کازرونی! این پلو مخلوط رو می تونید بدون گوشت و کاملا گیاهی و یا با مرغ هم درست کنید! امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه هویج پلو کازرونی با گوشت قلقلی
- برنج 2 پیمانه
- ماش 1 پیمانه (نصف پیمانه به ازای هر پیمانه برنج)
- هویج 4 عدد (رنده درشت یا باریک و کبریتی برش بزنید)
- پیاز درشت 1 عدد
- سیر 1 تا 2 حبه
- نمک و فلفل سیاه بمقدار دلخواه
- زردچوبه و روغن بمقدار دلخواه
- ادویه پلویی (یا دارچین)
- زعفران دم کرده
- آب نارنج 2 قاشق غذاخوری (یا آبلیمو بمقدار دلخواه)
- شوید خشک 4 قاشق غذاخوری (2 قاشق به ازای هر پیمانه برنج)
مواد لازم برای قلقلی
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پیاز 1 عدد رنده شده
- نمک و فلفل و زروچوبه
- پودر سوخاری یا آرد نخودچی 1 قاشق غذاخوری (استفاده نکردم)
طرز پخت هویج پلو کازرونی با گوشت قلقلی
برنج و ماش را جداگانه، حداقل از یک ساعت قبل بخیسونید. (به برنج نمک اضافه کنید)
ماش را با آب و مقداری نمک بپزید.
پیاز خلالی خرد شده را با روغن سرخ کنید تا کمی طلایی بشه، سیر له شده را بریزید و با پیاز تفت بدین.
هویج را بریزید با مواد تفت داده، زعفران، آب نارنج، نمک و ادویه ها را بریزید، مخلوط کنید و بذارید بپزه و نرم بشه.
برنج را مانند همیشه در آبجوش ریخته، قبل از اینکه از روی حرارت بردارید و آبکش کنید ماش پخته را اضافه و مخلوط کنید، بعد آبکش کنید. (برنج مثل پلوهای مخلوط زنده تر آبکش کنید.)
ته قابلمه روغن بریزید، ته دیگ دلخواه را بذارید و یک لایه مخلوط برنج و ماش بریزید بترتیب شوید خشک و مخلوط هویج بریزید و اینکار را تکرار کنید تا مواد تموم بشه، لایه آخر مخلوط هویج باشه، زعفران دم کرده بزنید و روی شعله پخش کن حدود 40 تا 45 دقیقه دم دهید.
توی این فاصله، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و آب گرفته، نمک و ادویه ها و اگه دوست دارید آرد نخودچی یا سوخاری بزنید و خوب مخلوط کنید و به انداره دلخواه قلقلی کنید. (من آرد نخودچی یا سوخاری نمیزنم، مواد را خوب ورز میدم و بعد قلقلی می کنم.)
قلقلی ها را در روغن داغ سرخ کنید. هویج پلو را بکشید و قلقلی ها را روی پلو بچینید. نوش جان
- بعضی از دستورها ماش پخته را با مخلوط هویج سرخ میکنند و لای برنج میذارند.
- میزان آب نارنج یا آبلیمو به سلیقه خودتون میتونید کم یا زیاد یا حذف کنید.