حلوای هفت تخم حلوای محلی و سنتی شهرستان جهرمه که فوق العاده مقویه و طبع گرمی داره. این حلوا معمولا برای عید فطر و کسی که تازه زایمان کرده باشه درست میکنن و غلظی در حد فرنی داره. بریم برای طرز پخت این حلوای خوشمزه و محلی جهرم.
مواد لازم برای تهیه حلوای هفت تخمه جهرمی
- آرد گندم ۱/۲ پیمانه
- دوا گرم یا دوای هفت تخم ۳/۴ پیمانه
- هفت تخم ۱ پیمانه
- شکر ۳ پیمانه
- مغز گردو و بادام ۱ پیمانه
- روغن ۱/۲ پیمانه
- ادویه شامل زنجبیل و فلفل سیاه به مقدار لازم
دستور پخت حلوای هفت تخمه جهرمی
برای شروع ابتدا هفت تخم ها رو تفت میدیم، یه تفت خیلی کوتاه، بعد ریگ شور میکنیم.
بعد آرد و روغن رو باهم تفت میدیم تا زمانی که بوی خوبی از آرد بلند بشه.
دوا گرم و ادویه، زنجبیل، فلفل سیاه رو بسته به ذائقتون، (اگه دیدید رنگش کمه یا تندتر دوست دارید) به آرد در حال تفت اضافه کرده و باز باهم تفتشون میدیم. (این مرحله نیاز نیست زیاد تفت بدید، چون ممکنه تلخ بشه.)
مقداری آب اضافه کرده و هم میزنیم تا آرد گوله گوله نشه و هفت تخمی که ریگ شور کردیم و شکر اضافه میکنیم و هم میزنیم.
مغز گردو و بادام رو باهم تفت میدیم و به هفت تخم درحال جوش اضافه میکنیم.
با شعله ی ملایم مواد رو هم میزنیم و سر قابلمه رو گذاشته و اجازه میدیم دونه ها باز بشن.
بعد که به غلظت مناسب رسید آماده ی سرو هست.
- نکات مهم پخت حلوای هفت تخمه جهرمی
- با این میزان مواد اندازه ی یک قابلمه ی متوسط هفت تخم خواهید داشت. میتونید میزان مواد رو نصف کنید.
- میتونید از نارگیل تازه هم داخل حلوا استفاده کنید به این صورت که نارگیل رو رنده یا ریز خرد کرده و به هفت تخم اضافه کنید.