نیوکی یه غذای ایتالیایی ست که مزه اش شبیه پاستا یا ماکارونی فرمی می مونه، ولی پاستایی که توی دهن آب میشه و بافت لطیفی داره. ساده و خوشمزه! نیوکی (نوکی) یه نوع غذای ایتالیایی هست که مثل پاستا باهاش برخورد میشه یعنی با انواع مختلفی از سس ها می تونیم تهیه اش کنیم.
مواد لازم برای تهیه نیوکی
مواد لازم برای تهیه خمیر نیوکی
- سیب زمینی پخته رنده شده دو پیمانه
- آرد دو پیمانه
- نمک و فلفل قرمز
- یک چهارم قاشق چای خوری رنده جوز هندی
- کمی کره
مواد لازم برای تهیه سس نیوکی
- سه حبه سیر
- دو تا سه قاشق روغن زیتون
- چهار تا گوجه فرنگی
- کمی زردچوبه
طرز تهیه نیوکی ایتالیایی
سیب زمینی را آبپز کرده و رنده ریز می زنیم. دقت کنید کاملا نرم و یک دست شود. بعد آرد را اضافه کرده (نصف پیمانه آرد را نگه دارید ودر صورت لزوم اضافه کنید).
نمک و یک چهارم قاشق چایخوری رنده جوز هندی. اگه نداشتین حذف کنید.
آرد و سیب زمینی و نمک را خوب با دست مخلوط کرده و ورز دهید تا خمیر لطیفی بدست بیاد.
بعد کل خمیر را به چند قسمت کرده.
هر قسمت را روی سطح آردپاشی شده با کمک دست به شکل لوله ای باز کرده.
و بعد خمیر لوله ای شکل (قطر حدودا یک سانت) را نیز به قسمت های دو سانتی تقسیم کرده و هر قسمت را روی پشت پشت چنگال قل میدهیم تاشکل بگیرد.
این قسمت مهارت می خواهد و نیاز به تمرین دارد. ولی کار سختی نیست با یکی دو بار تمرین دستمون میاد.
من کل خمیر را چهار قسمت کردم. دو تا رو ساده و یکی را با پودر چغندر و یکی را با کمی زعفران مخلوط کردم تا سه رنگ نیوکی داشته باشم.
بعد نیوکی ها رو در آب جوشی که کمی نمک دارد ریختم.
وقتی نیوکی ها روی آب اومدند حدود ۵ دقیقه گذاشتم بجوشند و بعد آبکش کردم و در کمی کره تفت دادم و بعد می تونید نیوکی ها رو در سس بریزین و با سس هم کمی تفت دهید.
یا سس را روی نیوکی ها بریزید.
می تونید از سس پستو و … انواع سس ها استفاده کنید.
من برای سس سه حبه سیر را ریز خرد کرده با دوسه قاشق روغن زیتون تفت دادم و چهار تا گوجه فرنگی رنده شده، کمی زردچوبه، نمک و فلفل قرمز تند نیمکوب اضافه کرده و یک ملاقه از آبی که نیوکی ها در اون جوشیدند به سس اضافه کرده و گذاشتم تا آب سس کشیده شود و غلیظ شود.
میتونید مثل من تو خمیر نیوکی هم کمی فلفل قرمز بریزید. در بعضی از دستورات یک تخم مرغ هم به خمیر اضافه می کنند.
میتونید از مایه گوشتی ماکارونی هم به جای سس استفاده کنید ولی به نظر من با سس های ساده خوشمزه تره.
ساده و خوشمزه ست. امتحان کنید.
روش دوم
طرز تهیه نیوکی
مواد لازم برای خمیر نیوکی
- سیبزمینی متوسط ٣ عدد
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد گندم ۱.۵ پیمانه (بستگی به آب خوری آردتون داره)
- نمک و فلفل به مقدار دلخواه
- کره برا ی تفت دادن ۵۰ گرم
مواد لازم برای سس نیوکی (سس گوجه ریحون)
- گوجه متوسط ۴ عدد
- پیاز متوسط ۱ عدد
- سیر 4 تا 5 حبه
- ریحون تازه ۱ مشت
- فلفل سبز 4 تا 5 عدد
- گردو 7 تا 8 عدد
طرز تهیه
ابتدا سیب زمینی ها رو کبابی میکنیم. (آبپز نمیکنیم چون سیب زمینی آب میگیره و آرد بیشتری باید استفاده کنیم)
سیب زمینی هارد رنده کرده و تخم مرغ و ادویه هارو اضافه میکنیم و آرد رو کم کم اضافه میکنیم تا خمیر جمع بشه.
خمیر هارو خرد کرده با چنگال فرم میدهیم وسپس داخل آب جوش میپزیم وقتی نیوکی ها به سطح آب اومد یعنی آماده اس.
سپس در ظرف دیگری نیوکی های آبپز را داخل کمی کره تفت میدهیم.
برای سس ریحون پیاز رو سرخ میکنیم و سیر رو هم همراهش سرخ کرده سپس گوجه هارو داخل آب جوش میذاریم تا راحت پوست کنده شه سپس گوجه رو پوره میکنیم و به پیاز اضافه کرده سپس ریحون خرد شده و فلفل و گردو رو هم اضافه میکنیم و پنیر پارمزان رو هم اضافه کرده و سس و نیوکی هارو مخلوط کرده و آماده ی سروه.