قطاب آناناس یه شیرینی فوق العاده خوش طعم و خوشمزست که میتونید برای عید نوروز آماده کنید! تفاوت قطاب آناناس با بقیه قطاب ها اینه که مواد میانی در این قطاب نهفته نیست و قسمتی از مواد میانی قابل مشاهده ست.
مواد لازم برای خمیر قطاب آناناس
- کره هم دمای محیط ۲۰۰ گرم
- شیر خشک ۳ قاشق سوپ خوری
- پودر قند نصف پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد شیرینی ۳ پیمانه تقریبی
- عسل یا شربت بار ۱ قاشق سوپ خوری
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- اسانس آناناس چند قطره
مواد میانی قطاب
- کمپوت آناناس ۱۵۰ گرم
- پودر نارگیل ۱ پیمانه
- پودر قند نصف پیمانه
- اسانس آناناس چند قطره
رومال شیرینی
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- زعفرام دم کرده یک چهارم قاشق چای خوری
دستور پخت قطاب آناناس
برای آماده کردن مواد میانی، آناناس ها رو داخل غذا ساز بریزین و پوره کنید (اگه دستگاه غذا ساز ندارین کمپوت آناناس رو به صورت ریز خرد کنید) پوره آناناس رو داخل صافی بریزین و کمی فشار بدین تا آب کمپوت جدا بشه.
پودر قند رو روی پودر نارگیل الک کنید و کاملا مخلوط کنید و پوره آناناس رو بهش آن اضافه و مخلوط کنید تا یکدست بشه در نهایت سه چهار قطره اسانس آناناس مرغوب بهش اضافه کنید.
روی مواد میانی رو بپوشونید و داخل یخچال بذارین.
برای خمیر شیرینی، کره نرم شده و پودر قند الک شده رو با دور متوسط همزن بزنید تا کرمی و پوک بشه بعد تخم مرغ و وانیل و اسانس آناناس رو به مواد اضافه و در حد یکدست شدن با همزن بزنید بعد عسل رو اضافه و مخلوط کنید.
شیر خشک رو روی مواد الک کنید و مخلوط کنید تا کاملا یکدست بشه.
آرد قنادی الک شده رو کم کم اضافه کنید و اول با لیسک مخلوط کنید تا مواد حالت خمیری پیدا کنه و بعد از دست برای مخلوط کردن استفاده کنید.
آرد رو تا جایی اضافه کنید که خمیر نرم و لطیف و نچسبی بدست بیاد.
بسته به نوع آرد و بزرگی و کوچیکی تخم مرغ ممکنه همه آرد مصرف بشه و یا اینکه کم یا زیاد بیاد.
برای من همه سه پیمانه آرد استفاده شد.
خمیر رو داخل نایلون قرار بدین و یک ساعت در یخچال استراحت. بعد از استراحت خمیر رو مابین دو نایلون به ضخامت حدودی سه میلی باز کنید و با کاتر گرد دالبر با اندازه دلخواه قالب بزنید قطر کاتر من پنج و نیم سانت بود.
هر کدام از خمیر های قالب زده رو بردارین و از مواد میانی یک سمت خمیر قرار بدین و با دست کمی فشرده کنید و طرف دیگه خمیر رو روی اون برگردونید و دو گوشه شیرینی رو کمی فشرده کنید تا شکل صدفی مانند پیدا کنه و قسمتی از مواد میانی قابل رویت باشه همه شیرینی ها رو به همین صورت آماده کنید و داخل سینی فر پوشیده با کاغذ روغنی یا ورق نسوز بچینید.
برای رومال زرده تخم مرغ رو هم بزنید تا باز و یکدست بشه و کمی زعفران دم شده اضافه و مخلوط کنید و با قلمو از رومال روی شیرینی ها بزنید.
سینی رو در فر از قبل گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه برای فرهای گازی و صد و شصت درجه برای فرهای برقی به مدت حدودی پانزده الی بیست دقیقه بپزید تا زیر و روی شیرینی کمی رنگ بگیره.
در فر های گازی روی شیرینی اگه رنگ نگرفت چند دقیقه گریل رو روشن کنید اما مراقب باشین نسوزه.
زمان پخت گفته شده حدودی هست و در فر های مختلف ممکنه متغیر باشه پس حتما شیرینی ها رو چک کنید.
بعد از پخت از فر خارج کنید و اجازه بدین کاملا خنک بشه بعد از سینی جدا کنید.
برای تزئین یک قاشق عسل رو با مقدار کمی آب جوش رقیق کنید و با قلمو روی شیرینی بزنید و بعد داخل پودر پسته بغلطونید تا پسته ها به شیرینی بچسبن. شیرینی ها رو داخل ظرف در بسته نگه داری کنید.
اگر شیرینی رو در یخچال نگه داری میکنید نیم ساعت قبل از سرو از یخچال خارج کنید چون شیرینی هایی که کره دارن داخل یخچال سفت تر میشن. این شیرینی تا یک هفته الی ده روز ماندگاری داره.
نکته: اگه مواد میانی تون خیلی خشک بود و انسجام نداشت میتونید یک قاشق عسل بهش اضافه کنید.