قاطی پلو به روشهای مختلف و با مواد اولیه مختلفی تهیه میشه. قاطی پلو تنوع زیادی داره و با توجه به ذائقه هر فرد مواد اولیه میتونه تغییر کنه. در ادامه با دستور پخت قاطی پلو با مرغ ریش ریش شده مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه قاطی پلو با مرغ ریش ریش
- هویج رنده شده 1 لیوان
- قارچ 10 عدد
- نخود فرنگی پخته شده 1 لیوان (به دلخواه)
- پیاز 2 عدد
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق غذاخوری
- سینه مرغ پخته و ریش ریش شده 1 عدد
- برنج 2 پیمانه
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
طرز پخت قاطی پلو با مرغ ریش ریش مجلسی و خوشمزه
مرحله اول، پختن مرغ
برای شروع یک پیاز رو پوست بگیرید و چهار قسمت کنید. سینه مرغ رو به همراه پیاز، چوب دارچین و کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روش مقداری آب بریزید تا روی مرغ رو بگیره. برای پخت مرغ میتونید از فلفل دلمه و هویج هم استفاده کنید.
وقتی که مرغ پخت و خنک شد، استخوانهاشو جدا کنید و گوشت مرغ رو ریش ریش کنید.
مرحله دوم، تفت دادن مرغ ریش ریش
دو تا پیازو رو به صورت خلالی باریک خرد کنید. داخل تابه مقداری روغن بریزید و پیاز رو تفت بدیدتا طلایی بشه. سپس مرغ پخته ریش ریش شده رو اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی وسط تابه بریزید و کمی تفت بدید و سپس با مرغ و پیاز مخلوط کنید.
کم تفت بدید و سپس تابه رو از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم، تفت دادن قارچ و هویج
هویج رنده شده رو به همراه کمی کره یا روغن داخل تابه بریزید و سه تا چهار دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید و سپس از تابه خارج کنید.
سپس قارچ خرد شده رو داخل تابه بریزید و کمی آبلیمو بهش اضافه کنید و روی حرارت متوسط تفت بدید تا آب قارچ کشیده بشه.
مرحله چهارم، مخلوط کردن مواد
هویج و قارچ تفت داده شده و نخود فرنگی پخته شده رو به ترکیب پیاز و مرغ ریش ریش اضافه کنید و هم بزنید و یک تا دو دقیقه تفت بدید.
مرحله پنجم، دم گذاشتن برنج
در این مرحله برنج رو آب کش کنید. کف قابلمه نون یا سیب زمینی ورقه شده بذارید و یک لایه برنج بریزید و سپس یک لایه از مواد بریزید و همه مواد رو تا آخر به صورت لایه لایه بریزید.
وقتی که برنج بخار کرد، زیر قابلمه شعله پخشکن بذارید و درب قابلمه دمکن بپیچید و حدود 45 دقیقه زمان بدید تا قاطی پلو دم بکشه و آماده بشه.
قبل از سرو کمی کره ذوب شده رو با کمی زعفران دم شده مخلوط کنید و روی قاطی پلو بریزید و سپس سرو کنید.
طرز تهیه پلو مخلوط با مرغ ریش ریش شده و عدس و سیب زمینی
مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر
- گوشت مرغ (ران یا سینه) یک عدد
- پیاز ۱ عدد
- عدس نصف پیمانه
- سیب زمینی ۱ عدد
- هویج ۲ عدد
- برنج ۳ پیمانه
- نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
طرز تهیه
عدس رو یکی دو ساعت از قبل خیس کردم و بعد گذاشتم بپزه. گوشت مرغ رو همراه پیاز و نمک و زردچوبه و فلفل گداشتم بپزه و بعد از پخت ریش ریش کردم.
هویج رو رنده کردم. پیاز رو خرد کردم و داخل تابه سرخش کردم. سیب زمینی رو هم نگینی خرد کردم و سرخ کردم.
داخل تابه هویج رو کمی تفت دادم، از آب مرغ ریختم و گذاشتم که کمی بپزه و بعد که آبش کشیده شد، مرغ ریش ریش شده رو اضافه کردم.
سیب زمینی سرخ شده، پیاز سرخ شده و عدس رو هم اضافه کردم و ترکیب کردم. زعفران اضافه کردم. نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه کاری ریختم.
برنج رو از قبل خیس کردم. برنج رو داخل آب جوش ریختم و گذاشتم نیم پز بشه و بعد آبکش کردم. لا به لا داخل قابلمه از برنج و موادم ریختم و گذاشتم روی حرارت کم تا دم بکشه.
طرز تهیه پلو مخلوط با هویج و کلم قمری
مواد لازم
- کلم قمری ٦٠٠ گرم
- هویج ٤ عدد درشت
- پیاز داغ ٤ قاشق غذاخوری
- گوشت مرغ یا بوقلمون ٤٠٠ گرم
- برنج ٣ پیمانه
- زردچوبه ١ قاشق مرباخوری
- هل ١ قاشق چای خوری
- زعفران نصف فنجان دم کشیده
- روغن
طرز تهیه
کلم را پوست گرفته خلال کرده و با کمی روغن تفت میدهیم.هویج را هم همینطور گوشت مرغ یا بوقلمون را با ١ عدد پیاز کمی نمک و زردچوبه و ١ عدد هویج و یک قلم دارچین و ٢ عدد برگ بو و ٢ حبه سیر میپزیم و بعد از خنک شدن انرا ریش میکنیم.
ماهیتابه ای روی اجاق گذاشته ٢ قاشق غذاخوری روغن مایع ریخته و گوشت ریش شده را افزوده و تفت میدهیم سپس زردچوبه و هل و نمک را اضافه کرده و تفت میدهیم و نیمی از زعفران را هم میریزیم و مخلوط میکنیم هویج و کلم تفت داده را هم اضافه کرده و مواد را قاطی میکنیم.
برنج را ١٠ دقیقه جوشانده و ابکش میکنیم کف قابلمه ی تفلون ٨ نفره ٣ قاشق غذاخوری روغن ریخته سیبزمینی میچینیم و ٢ کفگیر برنج و مقداری از مواد را ریخته و اینکار را ادامه میدهیم تا مواد تمام شود
نصف زعفران را هم روی برنج میدهیم ١٥ گرم کره ی ابشده روی برنج میدهیم.
١ استکان ابداغ دور قابلمه میدهیم و دمکنی میگذاریم ٥ دقیقه با شعله ی زیاد و ٢٥ دقیقه با شعله ی کم روی حرارت بماند تا اماده شود.
برنج را ٢ ساعت جلوتر با اب و قدری نمک خیس کردم.