گراتن مرغ و سیب زمینی ابپز میتونه یه شام یا حتی صبحانه سریع و خوشمزه باشه که خیلی راحت درست میشه. پس پیشنهاد می‌کنم حتما این گراتن مرغ و سیب زمینی بدون سس بشامل رو امتحان کنید.


مواد لازم برای تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی اب پز

  • سینه مرغ مکعبی شده یک عدد
  • سیب زمینی آبپز 4 عدد
  • قارچ اسلایس شده 10 عدد
  • سبزیجات دلخواه (پیازچه و شوید یا هر چیزی که دوست دارید) نصف لیوان
  • پیاز نگینی شده 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • خامه صبحانه 100 گرم
  • کره 25 گرم
  • روغن مایع 2 به مقدار لازم
  • نمک،فلفل و ادویه دلخواه به مقدار لازم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
  • پنیر موزارلا یا پارمیسان نصف لیوان

دستور پخت گراتن مرغ و سیب زمینی با خامه بدون سس بشامل

گراتن مرغ و سیب زمینی بدون سس بشامل

برای شروع ابتدا سیب زمینی رو پوست بگیرید و با مقداری آب بپزید. سپس سیب زمینی آبپز شده رو پوره کرده و با مقداری نمک و کره مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

سپس نشاسته ذرت و تخم مرغ رو به پوره سیب زمینی اضافه کرده و مخلوط میکنیم.

پیاز رو پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس در یک ماهیتابه کمی روغن ریخته و پیاز رو تفت بدید.

در ادامه سینه مرغ مکعبی خرد شده رو هم اضافه کرده و کمی تفت میدیم. وقتی که رنگ تکه های مرغ کمی تغییر کرد، سپس قارچ اسلایس شده، نمک و ادویه رو هم اضافه میکنیم و کمس تفت میدیم تا آب قارچ کشیده بشه.

اگه قارچ دوست ندارید، می‌تونید قارچ رو حذف کنید.

سپس بعد از کمی مخلوط کردن، پنیر رنده شده و خامه رو هم به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم.

کمی بعد سبزیجات رو نیز اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن، اجاق رو خاموش میکنیم.

در این مرحله سیب زمینی پوره شده رو کف یک قالب نسوز چرب شده ریخته و خوب مسطح میکنیم و سپس مواد رو روی اون میریزیم.

برای پخت، قالب رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد قرار میدیم تا زمانیکه بپزه. مدت زمان پخت بستگی به فر داره.

در دو سه دقیقه آخر پخت در صورت تمایل، مجدد مقداری پنیر روی گراتن ریخته و در فر میذاریم و گریل رو روشن می‌کنیم تا پنیر آب و طلایی بشه. نوش جان.


طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی با پنیر پیتزا

مواد لازم

  • سینه مرغ پخته و ریش ریش شده نصف یه سینه
  • سیب زمینی پخته شده سه بوته متوسط
  • قارچ ۷ تا ۱۰ عدد
  • پیاز خام خلالی شده یک بوته
  • خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
  • پنیر گودا یا پنیر پیتزا من از هردوتاش استفاده کردم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا مرغ رو با مقداری آب نمک فلفل و چوب دارچین و یه بوته پیاز خام و سه حبه سیر گذاشتم تا بپزه.

سه بوته سیب زمینی رو بشورید بزارید بپزه. مرغ که پخت با چنگال ریش ریش کنید بره کناری.

سیب زمینی که پخت له کنید و تا داغه مقداری کره بزارید روش تا بخورد سیب زمینی بره.

یه بوته پیاز خلالی رو با کره کمی تفت بدید وقتی سبک شد بهش قارچ حلقه و خورد شده و خورد شده رو اضافه کنید و تفت بدید.

حالا مرغ های ریش ریش شده رو به قارچ ها اضافه کنید کمی نمک و فلفل بزنید و در آخر پنیر هارو اضافه کنید و هم بزنید تا پنیر آب بشه ودر نهایت خامه رو اضافه کنید هم بزنید با هم مخلوط بشن حالا از رو حرارت بردارید.

کف و دیواره قالب رو با کره چرب کنید بعد مقداری از سیب زمینی پوره شده بدید داخل ظرف و خوب با پشت قاشق پرس کنید و فشرده.

حالا از مواد مرغی بدید روش و سطحشو صاف کنید حالا تمام سطح رویی رو با پنیر پیتزا پر کنید و بپوشونید در آخر میتونید خیلی کم پودر آویشن بریزید این سلیقه ایه و بعد بره تو فر.

دمای فر ۱۸۰ درجه یک ربع قبل روشن و گرم بشه. زمان هم تا پنیر آب بشه و کمی رنگ بگیره حدودا ۵ تا ۱۰ دقیقه و درنهایت تمام.