آموزش اکلر فرانسوی رو براتون آماده کردم. یه شیرینی خاص و خوشمزه ست و اگه به شیرینی پزی علاقه دارید پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید.
مواد لازم برای تهیه اکلر فرانسوی
- آرد سفید قنادی ۲۲ گرم
- آرد قوی ۵۰ گرم
- شیر ۶۰ گرم
- آب ۵۹ گرم
- کره ۵۷ گرم
- تخم مرغ ۱۰۵ گرم
- وانیل ۱/۲ قاشق چای خوری
- نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
- شکر ۱ قاشق چای خوری
نکته: حتما از ترازو استفاده شود.
اگر هم ارد قوی نداشتین میتونین از آرد قنادی استفاده کنید. در مورد سایر مواد اصلا جایگزین نداره.
طرز تهیه اکلر فرانسوی
هر دو آرد رو باهم الک میکنیم، تفاوت آرد قوی و قنادی در میزان گلوتن آنها است.
کره رو به دمای محیط میرسونیم و در قابلمه مریزیم و شیر و آب و شکر و نمک رو بهش اضافه میکنیم روی گاز قرار میدیم.
آرد رو دم دست قرار میدیم که مواد به جوش آمد بلافاصله آرد رو اضافه کنیم.
وقتی که از کناره ها شروع به جوشیدن کرد ارد رو بهش اضافه میکنیم. حتما شعله باید کم باشه.
از زمان اضافه کردن آرد باید پنج دقیقه داغ بزنیم یعنی تند تند هم بزنیم.
از ظرف نچسب استفاده کنیم و آرد رو زیرو رو میکنیم. شعله باید طوری باشه که صدای پخته شدن آرد رو بشنویید.
بعد از پنج دقیقه که خاموش کردیم به ظرف مورد نظر انتقال میدیم ومرتب زیرو رو میکنیم که هم زودتر از حرارت بیفته و هم اینکه عرق نکنه و رطوبت داشته باشه یا اینکه نذاریم خیلی سرد و خشک بشه
همین که خمیر از حرارت افتاد خمیر رو با همزن میزنیم وکم کم تخم مرغ هارو بهش اضافه میکنیم.
یه دونه یه دونه تخم مرغها رو اضافه که کردیم سپس وانیل رو اضافه می کنیم.
مواد باید تقریبا سفت وبراق وکش دار باشه. مواد رو توی قیف میندازیم،بهتره از قیف پارچه ای استفاده کنیم.
تقریبا به طول ۱۰ سانت پایپ میکنیم. حواستون باشه با فاصله پایپ کنید.
میتونید به شکل نون خامه ای هم پایپ کنید. دستمونو خیس میکنیم و نوک شیرینی ها رو میخوابونیم.
برای ایجاد ترک یه کم اب روشون اسپری میکنیم و بعد پودر قند رو هم روشون الک میکنیم.
سینی رو توی فر که از ۲۰ دقیقه قبل داغ شده قرار میدیم با دمای ۱۹۰ یا ۲۰۰ درجه رنگش باید قهوه ای روشن بشه.
بعد نیم ساعت معمولا شیرینی امادست. سعی کنید بذارین شیرینی توی خود فر خنک بشه یعنی بعد از خاموش کردن سینی رو به همان حالت بذاریم تا شیرینی ها خنک بشن که داخلشون پوک بشه
بعد از خنک شدن میتونید داخلش رو با خامه، کرم یا گاناش پر کنید با استفاده از قیف و ماسوره.