دونات کروسان یه دونات به سبک کروسان! اگه قبلا دونات و پیراشکی درست کردین و دوست داشتین پس بدونِ شک عاشق طعم و بافتِ این دونات کروسان هم میشید!

مواد لازم برای تهیه دونات کروسان

برای خمیر کروسان اینارو لازم داری

  • آرد قنادی ۳ پیمانه (یا لیوان دسته دار) آرد رو اول الک و بعد پیمانه کنید
  • تخم مرغ درشت ۱ عدد
  • کره ذوب شده ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر ولرم ۱ پیمانه
  • نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
  • خمیر مایه فوری ۲ و نیم قاشق چای خوری
  • شکر ۲ قاشق چای خوری

طرز تهیه دونات کروسان

طرز تهیه دونات کروسان

برای شروع ابتدا کره، نمک، شکر، خمیر مایه، شیر ولرم و تخم مرغ رو داخل کاسه بریزید و با چنگال یا همزن دستی هم بزنید تا تخم مرغ از لختگی در بیاد.

آرد رو تو ۲ مرحله اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید تا کم کم خمیر جمع بشه.
امکان داره خمیر شما ۱ تا ۲ قاشق آرد کمتر یا بیشتر استفاده بشه. (بسته به جنس آرد و سایز تخم مرغ)

در نهایت خمیرو با دست جمع کنید و ۱۰ دقیقه روی صفحه کار ورز بدین، باید خمیر نچسب و تمیزی داشته باشین.

خمیر رو داخل ظرف بزرگی بزارید و روش رو با سلفون و دستمال بپوشونید و در دمای آشپزخانه به مدت ۱ ساعت استراحت بدین.

بعد از ۱ ساعت روی خمیر رو باز کنید، پف خمیر رو با دست بگیرید و به ۲ قسمت تقسیم کنید.

طرز تهیه کروسان ساده

روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیرو با وردنه باز کنید. خمیر رو برش بزنید و از قسمت پهن رول کنید.

آموزش کروسان شکلاتی

روی خمیرای رول شده رو بپوشونید تا در حین کار خشک نشه.

آموزش کروسان خانگی

در نهایت ۱۵ دقیقه به خمیرای رول شده استراحت بدین (استراحت دوم) و بعد داخل روغن داغ شناور با حرارت ملایم سرخ کنید.

موقع سرخ کردن دوناتارو مدام بچرخونید تا یکدست طلایی بشن.

حرارت حتما ملایم باشه تا مغز پخت بشن، سپس روی دستمال حوله ای بزارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

وقتی دوناتا از داغی افتادن و ولرم شدن میتونید روشون پودر قند الک کنید یا داخل مخلوط شکرو دارچین بغلتونید یا با گاناش و شکلات ذوب شده سرو کنید.

  • با این مقدار مواد حدود ۲۰ عدد کروسان خواهید داشت.
  • روغن حتما داغ داغ باشه و از روغن مایع یا سرخ کردنی استفاده کنید.
  • شیر اگه زیاد داغ باشه خمیر بوی ترشیدگی میگیره (باید انگشت نسوزه)
  • این دوناتو بهتره همون روزی که درست کردین سرو کنید و برای مدت طولانی نگه ندارید چون بافتش سفت میشه (بخاطر شیر و کره موجود داخل خمیر)
  • سایز دوناتا خیلی بزرگ نباشه که موقع سرخ کردن مغز پخت بشه.