کیک زعتر و پنیر یه کیک خوشمزه و خوش عطر و خوش باقته. این کیک مناسب صبحانه و عصرانه، بسیار خوشمزه با چای و عسل فوق العاده میشه! تا حالا چند نوع کیک زعتر درست کردم اما این بهترینشه و این از بقیه آسونتر و زودتر درست میشه.

زعتر یکی از ادویه های مشهور شهر شام هست، زعتر در هر کشور و هر منطقه ای دستور متفاوتی داره، مثلا بعضی جاها پودر پسته یا پودر گردو، رازیانه، بادیان و … میزنند. از ادویه زعتر روی فطایر، کیک و یا با نان و لبنه و پنیر به عنوان صبحانه یا عصرانه استفاده میشه، مدتیه این ادویه در ایران خیلی طرفدار پیدا کرده ولی در بعضی از شهرها کم پیدا میشه.

پیشنهاد می کنم به جای خریدن زعتر خودتون تو خونه زعتر درست کنید چون عطر و بوی بهتری از زعتر موجود در بازار داره. نکته مهمی که وجود داره اینه که برای عطر بیشتر، بهتره ادویه های دانه ای رو بو دهید و همان موقع آسیاب کنید. امیدوارم این کیک زعتر و پنیر رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه کیک زعتر و پنیر

  • تخم مرغ 4 عدد
  • ماست 170 گرم (نصف پیمانه سرپر)
  • شیر نصف پیمانه
  • روغن مایع نصف پیمانه
  • سرکه 1 قاشق غذاخوری
    پودر هل 1/4 قاشق چایخوری (یا وانیل نصف قاشق چایخوری)
  • شکر 1 قاشق غذاخوری
  • آرد 2 پیمانه
  • بیکینگ پودر یک و نیم قاشق چایخوری
  • جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
  • نمک 1 قاشق چایخوری

از پیمانه و قاشق اندازه گیری استاندارد استفاده کردم.

مواد رویه

  • زعتر
  • پنیر سفید صبحانه (پنیر فتا) با یکی دو قاشق ماست مخلوط کنید تا از حالت سفتی در بیاد

مواد لازم برای تهیه زعتر

  • برگ آویشن خشک 1 پیمانه (یا نصف پیمانه آویشن آسیاب شده)
  • سماق 1 قاشق غذاخوری سر پر
  • کنجد بو داده 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • زیره یک قاشق مرباخوری
  • تخم گشنیز یک قاشق مرباخوری
  • نمک نصف قاشق چایخوری
  • فلفل حلبی یا پولبیبر به دلخواه

آویشن رو آسیاب کنید و سپس با بقیه مواد مخلوط کنید.

از پیمانه و قاشق اندازه گیری استاندارد استفاده کردم.

طرز تهیه کیک زعتر و پنیر

طرز تهیه کیک زعتر و پنیر

حتما فر را از قبل روی 175 درجه سانتیگراد روشن کنید برای فرهای برقی حدود 20 درجه کمتر بذارید.

قالب را چرب و آردپاشی کنید، بهتره قالبی که وسط آن گود هست استفاده کنید ولی اگه نداشتید در هر قالب یا ظرف پیرکسی می تونید درست کنید.

آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را مخلوط کرده و کنار بذارید.

تخم مرغ، سرکه و هل را بزنید. (سرکه روی مزه کیک اثری نداره برای از بین بردن بوی زهم و بافت کیک استفاده میشه لطفا حذف نکنید.)

شکر، شیر و ماست را اضافه و به همزدن ادامه دهید تا مواد یکدست بشه. روغن را ریخته و در حد مخلوط شدن بزنید.

مواد خشک را روی مایه کیک الک کنید، ابتدا با لیسک بعد با دور کند همزن در حد مخلوط شدن بزنید، زیاد هم نزنید.

مایه کیک را در قالب ریخته و در طبقه وسط فر حدود 30 تا 40 دقیقه بپزید یا تا وقتی خلال چوبی از کیک تمیز بیرون بیاد. (مدت زمان پخت به فر شما بستگی داره بعد از 20 دقیقه چک کنید.)

قالب را از فر بیرون بیارید حدود 10 دقیقه کنار بذارید بعد برگردانید. پنیر و ماست را خوب مخلوط کنید و سطح کیک را با آن بپوشانید و زعتر بپاشید. می تونید زیتون یا گردو یا سبزیجات دلخواه روی پنیر بذارید. نوش جان

دستور پخت کیک زعتر