کیک شعریه یه کیک بسیار خوشمزهست که اگه این کیک رو برای میهماناتون درست کنید امکان نداره ازتون دستورش رو نگیرند. طرز تهیه کیک شعریه فوقالعاده راحته. در ادامه با دستور پخت کیک شعریه ساده با شیر عسلی و شهد کیک مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کیک شعریه
- تخم مرغ 4 عدد
- شکر 1 لیوان سرخالی
- ماست سه چهارم لیوان
- آرد 1 لیوان سر پر (حدود 150 گرم)
- پودر نارگیل 1 لیوان (حدود 75 گرم)
- روغن نصف لیوان
- وانیل نوک قاشق چایخوری
- بکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
- رشته شعریه 100 گرم
- شیر عسلی 200 گرم (نصف قوطی)
طرز تهیه کیک شعریه ای ساده با شیر عسلی
مرحله اول، تفت دادن رشته شعریه
ابتدا رشته شعریه رو خرد کرده و داخل ماهیتابه بدون روغن روی حرارت ملایم میذاریم و مرتب هم میزنیم تا تغییر رنگ بده و خوشرنگتر بشه. سپس زیر شعله رو خاموش کرده و اجازه میدیم تا سرد بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک توت فرنگی صورتی با پوره توت فرنگی
مرحله دوم، آماده کردن مایه کیک شعریه
تخممرغ و وانیل و شکر رو با همزن حدود هفت دقیقه خوب هم میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشه. سپس روغن رو به مواد اضافه کرده و کمی هم میزنیم، در ادامه ماست که به دمای محیط رسیده رو هم اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم میزنیم.
در آخر آرد رو که با بکینگ پودر مخلوط کردیم سه مرتبه الک میکنیم و سپس با پودر نارگیل مخلوط میکنیم و کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه میکنیم و با همزن دستی در یک جهت هم میزنیم.
مرحله سوم، پختن کیک شعریه
قالب مورد نظر رو کمی چرب میکنیم و همچنین آرد پاشی میکنیم. سپس مایه کیک شعریه رو داخل قالب میریزیم و سپس رشته شعریه های خرد شده و تفت داده شده رو به صورت یکدست روی مواد میریزیم و قالب رو داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 40 تا 50 دقیقه قرار میدیم. توجه داشته باشید که زمان با توجه به تفاوت میزان دمای فرها متفاوته.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک سیب رنده شده و دارچین بدون فر
مرحله چهارم، اضافه کردن شیر عسل
وقتی که کیک شعریه پخت، کیک رو از فر خارج کنید و تا کیک داغه خیلی سریع شیر عسلی رو روی کیک داغ بریزید تا کامل جذب کیک بشه.
مقدار شیر عسلی بستگی به ذائقه شما داره و میتونید مقدارش رو کم و زیاد کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک نسکافه ای خیس بدون فر
نکات مهم و فوت و فن های پخت کیک شعریه با شیر عسل
برای درست کردن کیک بهتره که از قسمت سفت ماست استفاده کنید.
کیک شعریه رو بهتره داخل قالب کمربندی درست کنید، چون که خیلی راحتتر از قالب خارج میشه. اما اگه قالب کمربندی نداشتید از قالبهای گالوانیزه هم میتونید استفاده کنید. فقط کیک رو وقتی که کامل سرد شد از قالب خارج کنید.
یادتون باشه که موقع ریختن شیر عسل روی کیک، کیک باید داغ باشه تا کامل جذب کیک بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک کشمشی ساده خانگی بدون فر
روش دوم طرز تهیه کیک شعریه شیر عسلی
طعم این کیک تقریبا شبیه کیک خیس میمونه به خاطر شیرعسلی که به خوردش میره.
مواد لازم برای تهیه کیک شعریه
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۱ لیوان
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- روغن مایع ۱ لیوان سرخالی
- ماست ۱ لیوان
- آرد ۲ لیوان
- بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
- رشته شعریه ۱ بسته
- کره ۳۵ گرم
- شیرعسلی تقریبا نصف قوطی
طرز تهیه
ابتدا کره را ذوب میکنیم بعد رشته شعریه هایی ک خرد کردیم رو بهش اضافه میکنیم و ۵ دقیقه تفت میدیم، از حرارت برمیداریم و کنار میزاریم.
آرد، نشاسته ذرت، بیکینگ پودر را باهم مخلوط کرده و ۳ مرتبه الک میکنیم.
کف قالب گرد ۲۰ سانت را کاغذ روغنی میندازیم.
تخم مرغ، وانیل، پودر هل و شکر را ۵ الی ۷ دقیقه بادور تند همزن میزنیم تا کرمی و حجیم بشه.
ماست و روغن را اضافه کرده و کمی هم میزنیم.
مواد خشک را در ۳ مرحله به مواد اضافه کرده و هر بار با لیسک یا همزن دستی هم میزنیم،در آخر با دور کند همزن در حد ۲۰ شماره مواد را هم میزنیم.
مواد را در قالب ریخته و رشته شعریه هایی را که تفت داده بودیم روی سطح کیک پخش میکنیم.
در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۵۵ الی ۶۰ دقیقه میپزیم.
بعد از پخت وقتی کمی از داغی افتاد شیر عسلی را بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم شیرعسلی جذب کیک بشه ، بعد از قالب جدا کنید و نوش جان.