کیک لرزان، یه کیک  ساده و بدون مواد خاص! کیک حجیم با بافتی نرم و مرطوب! به دو روش متفاوت، با پنیر و بدون پنیر. یه کیک خوشمزه که بافت پنیری و بسیار نرمی داره، پیشنهاد میکنم حتما درست کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک لرزان بدون پنیر

  • آرد قنادی 70 گرم یا نصف پیمانه
  • روغن مایع 50 گرم یا یک‌پنجم پیمانه + 1 قاشق چایخوری
  • شیر 50 گرم یا یک‌پنجم پیمانه یا حدود 3 الی 3/5 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 5 عدد
  • شکر دانه ریز یا پودر قند 50 گرم یا حدود یکسوم پیمانه
  • آب لیمو 5 گرم یا یک قاشق چایخوری
  • وانیل نصف قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر نداره

هر پیمانه رو 250 میلی لیتر در نظر میگیریم

اندازه ی قالب

  • قالب ته ثابت 18×18×6 سانت یا قالب نان تست

طرز تهیه کیک لرزان بدون پنیر

مرحله اول

در ظرفی آرد بریز. روغن مایع 80 درجه رو به آرد اضافه کن و خوب هم بزن.

شیر هم دمای اتاق رو به آرد اضافه کن و خوب هم بزن تا شیر جذب آرد بشه ‌و غلظت خمیر بالا بره و کمی سفت بشه.

وانیل و همه زرده ها رو به آرد اضافه کن و خوب هم بزن. تا یک دست بشه.

مرحله دوم

یه ظرف دیگه بیار. 5 تا سفیده داخلش بریز. آبلیمو و شکر رو بهش اضافه کن و با همزن شروع کن به هم زدن.

شکر رو طی سه مرحله به سفیده ها اضافه کن. هم زدن سفیده هارو تاجایی ادامه بده که سفید و فومدار بشه و وقتی همزن ازش بیرون میکشی سطحش قله ایجاد بشه. حالا یک سوم سفیده رو به خمیر زده اضافه کن و هم بزن.

خمیر زرده رو به ظرفی که مابقی سفیده ها داخلش قرار داشت اضافه کن و خوب هم بزن.

مرحله سوم

خمیر رو توی قالب بریز. قالب رو چند بار روی سطح بکوب تا هوا خارج بشه و کمی سطحش صاف.
اگر سطح خمیر صاف نشده بود با لیسک یا کاردک سطحش رو صاف کن.

یه سینی بیار و به اندازه ی 1/5 الی 2 سانتیمتر آب ولرم داخل سینی بریز. یعنی عمق آب داخل سینی 1/5 الی 2 سانتیمتر باشه.

قالب کیک رو داخل سینی حاوی آب قرار بده. سینی رو بذار توی فر از قبل گرم شده و در دمای 150 درجه به مدت 60 الی 70 دقیقه بپزش.

وقتی پخت به پایان رسید همون موقع میتونی درش بیاری. در حالی که داغه قالب رو چند بار روی سطح بکوب تا هوای گرم اون خارج بشه و جلوگیری بشه از خوابیدن پف کیک.

کیک رو در حالی که گرم هست میشه برش زد و نیازی نیست حتما سرد بشه.

طرز تهیه کیک لرزان پنیری

مواد لازم

  • ۶ عدد تخم مرغ
  • ۲۵۰ گرم پنیر خامه ای به دمای محیط رسیده
  • ۵۰ گرم کره به دمای محیط رسیده
  • ۱۰۰ میل شیر
  • یک دوم قاشق چای خوری عصاره وانیل
  • یک قاشق غذاخوری آب لیمو
  • ۶۰ گرم آرد
  • بیست گرم نشاسته ذرت
  • یک چهارم قاشق چای خوری نمک
  • دو سوم پیمانه شکر

طرز تهیه

فررا با دمای ۱۶۰ درجه روشن کنید. یک قالب ۲۰ سانتی که ارتفاعش زیاد باشه بردارید کف و لبه قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید و کاغذ روغنی ۲ سانت از لبه بالا تر باشه زرده و سفیده ها را جدا کنید.

کره پنیر و شیر را روی کتری بذارید و به روش به ماری ذوب و مخلوط کنید تا کاملا یکدست موادو از روی حرارت برداشته وانیل را اضافه کنید وقتی خنک شد آرد نشاسته ذرت و نمک را اضافه کنید، زرده تخم مرغ را یکی یکی به مایع اضافه و کاملاً با همزن مخلوط کنید تا یکدست بشه سفیده تخم مرغ را با همزن میزنیم.

وقتی پف کرد شکر رو کم کم اضافه میکنیم تا سفیده کاملاً با هم بگیره و وقتی ظرف رو برمیگردونیم نریزه.

سفیده فرم گرفته رو در چند مرحله به پنیری اضافه میکنیم و هر بار خوب فولد می کنیم مایه کیک را داخل قالب میریزیم و چند بار روی میز می کوبیم.

قالب رو داخل یک قالب بزرگتر یا سینی با دیواره بلند میزاریم داخل ظرف بزرگتر تا نصفه قالب‌کیک آب جوش می ریزیم و به مدت ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه در فر می پزیم تا زمانی که روی کیک قهوه‌ای طلایی بشه.

بعد از زمان پخت در فر را کمی باز کنید و کیک را به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بگذارید داخل فر بمونه بعد از این زمان کیک را که کاملاً خنک شده داخل ظرف سرو قرار میدیم و به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا خنک بشه.

نکات مهم

  • مواد را با ترازو اندازه گیری کنید که کاملاً دقیق باشه.
  • وقتی سفیده رو اضافه میکنیم خیلی هم نزنید که خمیرتون پفش بخوابه.
  • اندازه قالبتون حتماً همان ۲۰ سانت باشه نه بیشتر به خاطر اینکه قالب در ظرف بزرگتر شناور نشه کف سینی رو دستمال حوله ای بگذارید.
  • اگر از ظرف کمربندی استفاده می کنید حتماً دورش رو فویل کشید که اصلا آب داخل قالب نره.
  • حتما بذارید بعد از زمان پخت کیک نیم ساعت داخل فر که در کمی بازه بمونه کمی پودر قند در آخر روی کیک استفاده کنید زمان سرو کیک رو با چاقوی داغ برش بزنیم.

4.7/5 - (3 امتیاز)