کیک خرفه و لیمو یه کیک آسون و خوشمزه و پر خاصیته! در ادامه طرز پخت کیک خرفه رو براتون آماده کردم که طعم و بافت خیلی خوبی داره. کیک خرفه شیرینی ملایمی داره و برای اونایی که کیک کم شیرین دوست دارن عالیه.
کسایی که دوست دارن شیرین تر باشه میتونن روش پودر قند الک کنن یا انواع سس ها رو آماده کنن و روی کیک بریزن.
مواد لازم برای تهیه کیک خرفه
- تخم مرغ ۴ عدد
- شکر ۱ پیمانه
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- شیر ولرم ۱ پیمانه
- تخم خرفه ۲ قاشق سوپ خوری
- روغن مایع نصف پیمانه
- رنده پوست لیمو ترش ۱ قاشق چای خوری
- آرد کیک پزی دو و نیم پیمانه
- بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک خرفه و لیمو خوشمزه و مقوی
برای شروع ابتدا قالب رو با روغن جدا کننده چرب کنید.
برای این کیک میتونید از انواع قالب هایی که در دسترس دارین استفاده کنید مثل قالب های ساده یا قالب های میان تهی یا قالب لوف و …
من از قالب میان تهی استفاده کردم قطر بیست و سه الی بیست و چهار سانت برای پخت کیک مناسبه.
بکینگ پودر رو به آرد اضافه کنید و با قاشق به خوبی مخلوط کنید و دو بار الک کنید و کنار بذارین.
شیر رو داخل ماکروفر کمی گرم کنید تا ولرم بشه (یا روی شعله گاز کمی گرم کنید) و بعد خرفه رو بهش اضافه و مخلوط کنید.
تخم مرغ ها و شکر و وانیل و زست لیمو رو داخل ظرفی بریزین و حدود پنج دقیقه با دور تند همزن بزنین تا کاملا کرم رنگ و حجیم بشه.
ترکیب شیر و خرفه و روغن مایع رو به ترتیب به مایه کیک اضافه کنید و با دور کند همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید تا یکدست بشه
ترکیب آرد رو در دو مرحله اضافه و با لیسک به حالت دورانی مخلوط کنید تا مایه کیک کاملا یکدست بشه و هیچ گلوله ای داخل مواد نباشه.
مایه کیک رو داخل قالب بریزین و در فر از قبل گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه برای فر های گازی و بیست درجه پایین تر برای فر های برقی به مدت حدودی چهل و پنج الی پنجاه دقیقه قرار بدین تا بپزه.
زمان پخت در فر های مختلف متغیر هست در نهایت کیک رو به یک سیخ چوبی تست کنید اگر سیخ چوبی تمیز بیرون اومد قالب رو از فر خارج کنید.
چند دقیقه زمان بدین تا کمی از داغی بیفته و بعد کیک رو روی توری برگردونید و اجازه بدین کاملا خنک بشه و بعد برش بزنید و نوش جان کنید.
این کیک شیرینی ملایمی داره اگر دوست داشتین شیرین تر بشه میتونید روی کیک پودر قند الک کنید یا گاناش شکلات سفید یا شکلات شیری آماده کنید و روی کیک بریزین یا انواع سس های خانگی مثل سس کارامل که قبلا آموزش دادم رو آماده کنید و روی کیک بریزین.
نکات مهم پخت کیک خرفه
- همه مواد اولیه کیک کاملا به دمای محیط رسیده باشن.
- استفاده از انواع طعم دهنده ها در این کیک مجاز هست من از وانیل و رنده پوست لیمو ترش استفاده کردم شما میتونید به جای زست لیمو از پودر هل استفاده کنید تا طعم سنتی تری به کیک بده.
- در صورت استفاده از رنده پوست لیمو ترش در کیک حتما باید قسمت زرد یا سبز رنگ لیمو رو رنده کنید نه قسمت سفید رنگ اون رو وگرنه باعث ایجاد طعم تلخی در کیک میشه.