کیک جواری افغانی یه کیک خیلی خیلی خوشمزه و خوش بافته. بهش در افغانستان میگن کیک جواری چون که جواری به معنی ذرت هستش و چون توی این کیک آرد ذرت داره به این اسم نامگذاری شده. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای کیک جواری افغانی
- تخم مرغ ۳ عدد درشت
- آرد سفید قنادی ۱۵۰ گرم یا ۱ پیمانه
- آرد ذرت ۱۵۰ گرم یا ۱ پیمانه
- شکر ۲۰۰ گرم یا ۱ پیمانه
- روغن مایع ۱۰۰ گرم یا ۱/۲ پیمانه
- شیر ۲۰۰ میلی لیتر یا ۱ پیمانه
- وانیل مایع ۱ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
- کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه کیک جواری افغانستانی
برای شروع ابتدا کف قالب رو کمی چرب کنید و کاغذ روغنی بندازید یا با روغن چرب و آرد پاشی کنید.
مواد خشک که شامل آرد سفید و آرد ذرت و بیکینگ پودر هست رو مخلوط و الک کنید و بزارید کنار.
حالا تخممرغ، وانیل، پودر هل و شکر رو مخلوط کنید و با دور تند همزن ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا سفید و کشدار بشه و حجمش دو برابر بشه.
سپس روغن و شیر رو اضافه کنید و با دور کند همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید و مواد خشک رو طی ۳ مرحله اضافه و خیلی آروم با لیسک هم بزنید.
میتونید با دور کند همزن هم هم بزنید. اگه با لیسک هم زدید و دونه آرد هنوز توی مواد بود با دور کند همزن در حد چند ثانیه هم بزنید و بریزید توی قالب و روش رو کنجد بپاشید (من نداشتم نزدم) و بزارید داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه.
ولی مثل همیشه دقت کنید چون که دمای فرها متفاوته. حتما بعد ۳۰ دقیقه با یه خلال دندون چک کنید.
این کیک جواری خیلی خوشمزه و بافت بینظیری داره. پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید. نوش جان