کیا فر ندارن ولی بجاش هوا پز دارن؟! کیا هواپز دارن ولی داره گوشه آشپزخونه خاک میخوره؟ کیا دلشون میخاد به پوآچا نرم و پنبه ای یاد بگیرن؟
در ابتدا بگم که شما توی خونه با هر وسیله برقی که دمای داخلش به ۲۰۰ تا بالاتر میرسه و گرم میشه میتونید نون بپزید. سولار، هواپز، بعضی مایکرویو ها، … همه و همه ابزارهای مناسبی هستن، بس بهونه رو بزارید کنار و دست بکار بشید.
مواد لازم برای نان در هواپز
- آرد فانتزی ۳۰۰ گرم
- ترکیب آب و شیر (ترجیحا پرچرب) ۱۸۵ تا ۱۹۵ گرم
- نمک ۶ گرم
- مخمر فوری ۵ گرم
- شکر ۱۵ گرم
- روغن ۲۵ گرم
طرز تهیه نان در هواپز
ابتدا مواد خشک رو ترکیب کنید، مایعات و روغن رو اضافه کنید و تا جاییکه خمیر به تست کشش خوب بدست بیاد ورز بدید.
یک ساعت استراحت داده و بعد به ۵ تا ۶ قسمت مساوی تقسیم کنید. هرکدوم رو چونه کرده و ۱۰ دقیقه دیگه استراحت بدید.
پواچا طرحهای متفاوتی داره، به هرفرمی خواستید دربیارید و مجددا ۵۰ تا ۶۰ دقیقه زمان بدید. (خمیرها باید دو تا دونیم برابر بشن)
برای پخت داخل هواپز!
ابتدا دما رو روی ۲۲۰ تنظیم کنید، دستگاه رو روشن کنید وقتی به ۲۲۰ برسه خودش خاموش میشه.
دست بهش نزنید و دوباره چند درجه دما رو بالا ببرید تا مجددا روشن بشه. حدودا ۲۰ دقیقه اینکار رو مدام تکرار کنید تا فضای داخلش و شیشه و کلا دستگاه گرم گرم بشه.
بعد خمیرها رو با احتیاط داخل هواپز بزارید و دربش رو ببندید و ۲۰ دقیقه روی دمای ۲۲۰ بزارید. ترموستات وقتی به ۲۲۰ برسه مدام دستگاه رو خاموش میکنه، حواستون باشه در این لحظه برای اینکه گرما کاملا یکنواخت به نون ها برسه دما رو بالا ببرید و دوباره پایین بیارید، تا دستگاه در طی پخت دایما روشن باشه.
۱۵ دقیقه پخت برای این نان ضروریه ولی تا ۲۰ دقیقه اگر رنگ نگرفتن پخت رو ادامه بدید.
بعد اینکه سرد شدن نرم میشن. اگر داخل فر خواستید بپزید همون دما ،المنت بالا و پایین ۲۰ دقیقه.
برای اینکه کف نون ها هم رنگ بگیره میتونید از ابتدای گرم کردن دستگاه سینی رو بزارید داخلش بمونه تا داغ بشه و خمیر هارو روی ورق نسوز بزارید و روی سینی منتقل کنید که خب البته مواظب باشید نسوزید.