بورک بادمجان و گوشت چرخ کرده یه پیش غذای معروف ترکیه ایه. بورک (Burek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه هست. این پیش غذا متشکل از یک خمیر نان یا شیرینی و مواد مورد علاقه‌ای که در این خمیر پیچیده شده و در روغن سرخ و یا در فر پخته میشه.


مواد لازم برای تهیه بورک بادمجان و گوشت چرخ کرده ترکیه ای

مواد لازم برای تهیه خمیر

  • کره: ۱۰۰ گرم
  • شیر: سه چهارم پیمانه
  • ماست: ۱ ق س
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • آرد: به میزان لازم (حدود۴ پیمانه)
  • نمک: یک دوم قاشق چای‌خوری
  • فلفل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • مایه خمیر: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • شکر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب ولرم: یک چهارم پیمانه

مواد داخل بورک:

  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • فلفل دلمه ای: یک عدد
  • بادمجان: ۳ عدد
  • پنیر پیتزا: یک پیمانه
  • رب گوجه: یک قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • ادویه کاری و زردچوبه: به مقدار لازم
  • آب: نصف لیوان

مواد رویه

  • زرده تخم مرغ: یک عدد
  • زعفران دم کرده غلیظ: یک قاشق چای‌خوری
  • شیر: یک قاشق چای‌خوری
  • سیاه دانه: به مقدار لازم
  • کنجد: به مقدار لازم

دستور پخت بورک بادمجان و گوشت چرخ کرده ترکیه ای

بورک بادمجان و گوشت چرخ کرده ترکیه ای با خمیر خانگی

برای تهیه خمیر آب ولرم را داخل ظرفی ریخته و مایه خمیر وشکر را اضافه کرده و یک بشقاب روی آن میگذاریم تا روی آن حباب ایجاد شود.

نکته: شیر و ماست وتخم مرغ هم دمای محیط باشد.

کره را ذوب کرده و کمی که از دما افتاد داخل ظرفی میریزیم و شیر ولرم و ماست و نمک و فلفل و تخم مرغ و مایه خمیر عمل آماده را اضافه کرده و هم میزنیم و ۳ پیمانه از آرد را کم کم اضافه میکنیم و با همزن دستی میزنیم تا مخلوط شود.

سپس یک پیمانه دیگر آرد را کم کم اضافه کرده و با دست ورز میدهیم تا جایی که خمیر دیگر به دست نچسبد.

مواظب باشید آرد زیاد اضافه نکنید که خمیر سفت نشودبرای من حدود ۳/۵ پیمانه آرد استفاده شد.

برای تهیه مواد میانی بادمجان ها رو پوست گرفته و به صورت مکعبی ریز خرد و سرخ میکنیم.

سپس پیاز و تفت داده و بهش گوشت چرخ کرده رو اضافه می کنیم و اضافه می کنیم و با کمک پشت قاشق گوشت رو باز می کنیم تا گلوله نشه و یکنواخت تفت بخوره.

سپس فلفل دلمه خرد شده و به دلخواه گوجه فرنگی خرد شده اضافه میکنیم. رب گوجه را اضافه میکنیم و تفت میدیم تا خامی رب گرفته شود و نمک و فلفل میریزیم و تفت میدیم.

خمیر رو بشکل مستطیل به قطر یک سانت باز میکنیم. من داخل سینی کاغذ نسوز پهن کردم ولی اگر نداشتین میتوانید کف سینی رو کاملا چرب کنید و سپس گوشت آماده شده رو روی خمیر ریخته و بعد بادمجان سرخ شده و سپس پنیر پیتزا میریزیم و خمیر را به شکل رولت میبندیم لبه های خمیر را سفت بچسبانید که داخل فر باز نشود و روی خمیر را با چاقو به فاصله ۱۰ سانتیمتر برش میزنیم.

زرده تخم مرغ و زعفران و شیر رو کمی با چنگال میزنیم و روی خمیر با برس میمالیم و روی آن سیاه دانه و کنجد میپاشیم.

فر را روشن کرده به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد رسیده باشد و گرم شده باشد به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه بورک داخل فر بماند تا روی آن طلایی شود.

برای تهیه بورک بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه هم میتونید درست کنید. کافیه شعله پخش کن بذارید حرارت را متوسط بزارید و نیم ساعت بزارید بپزه. همپنین داخل تابه مقداری روغن بریزید و وقتی داغ شذ بورک ها رو روی حرارت ملایم سرخ کنید تا مغزپخت و طلایی بشه. نوش جان.

 

Rate this post