بی بیم باپ یا بیبیم بپ به معنی مخلوط برنج باسبزیجات است و ترکیبی رنگارنگ از برنج، تخم مرغ، گوشت، سبزیجات متنوع وادویه های مختلف میباشد که درکنار یکدیگر چهره زیبایی به این غذا بخشیده است. این غذا یکی از غذاهای ملی کره جنوبی است که در سایر کشورهای دنیا نیز طرفداران فراوانی دارد.
کره ای ها تو همهگیر کردن غذاهای خوشمزه و خوش رنگشون توی بقیه ی کشورها خیلی هنرمند هستن. طرفدارای بیبیم باب خوشمزه و خوشرنگ تو دنیا، از خود کره هم بیشتره!
بی بیم باپ در کره به مدل های مختلفی درست میشه. با گوشت، با مرغ و یا باسبزیجات و معمولا ازبرنج قهوه ای و البته در کنارش کیمچی و مخلفات دیگه سرو میشه. بیبیمباپ واقعا خوشمزه ست و پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید!
مواد لازم برای تهیه بیبیمباپ
- برنج
- تخم مرغ
- گوشت
- اسفناج
- کدو
- هویج
- جوانه
- خیار
- پیاز کاراملی
- فلفل دلمه
- سویا سس
- نمک و فلفل
طرز تهیه غذای کره ای بی بیم باپ
برای شروع ابتدا گوشت گوسفندی یا گوساله را به صورت فیله های باریک و دراز بریده و با یک پیاز خلالی شده و یک چهارم فلفل دلمه ای خلالی شده
و یکی دو قاشق روغن زیتون، کمی فلفل قرمز نیمکوب و به اندازه یک بند انگشت زنجبیل رنده شده یا ریز خرد شده همه مواد را مخلوط کرده و باصطلاح گوشت را با این روش مزه دار (مرینت) میکنیم.
همین روش را باسینه مرغ که باریک و دراز خرد کرده ایم انجام میدهیم. فقط به مرغ کمی نمک هم اضافه میکنیم. ولی نمک گوشت قرمز را موقع پخت میزنیم تا گوشت سفت نشود.
(بهتراست برای راحت فیله کردن و باریک خرد کردن گوشت و مرغ آنها را وقتی در حالت نیمه یخ زده هستند خرد کنیم تا به راحتی خلال شوند و له نشوند.)
گوشت و مرغ مرینت شده بهتر است یک شب در ظرف در دار در یخچال بماند.
برنج را کته می کنیم. سبزیجات مختلف که به دلخواه میتونید هویج، پیاز، فلفل دلمه ای رنگی، قارچ، انواع جوانه ها، کدو و یا حتی اسفناج و … باشند.
من هویج، فلفل سبز شیرین، کدو سبز، گوجه فرنگی فیله شده و پیاز استفاده کردم.
همه سبزیجات باید به صورت خلالی نازک و دراز خرد شوند و به ترتیب سفتی آنها رو در یک تابه با حدود یک قاشق روغن کنجد یا زیتون با حرارت زیاد ولی مدت خیلی کم حدود یک دقیقه تفت داده شوند.
اصلا نباید سرخ شوند یا تغییر رنگ دهند و باید زیر دندان ترد و سفت باشند.
قارچ را جداگانه ورقه کرده و در ماهیتابه بدون روغن تفت میدهیم تا آب قارچ کشیده شود.
بعد در یک ماهیتابه یکی دو قاشق روغن ریخته ابتدا مواد گوشتی را (با کل مواد مرینت شده) ریخته با حرارت زیاد تفت میدهیم و تند تند هم میزنیم تا آب نیندازد. کمی نمک اضافه میکنیم و میتوانیم مقداری زنجبیل حدود یکی دو بند انگشت فلفل قرمز تند و یکی دو حبه سیر ریز خرد کرده و به مواد در حال تفت دادن اضافه کنید.
وقتی گوشت تقریبا پخته شد گوشت ها را یه سمت ماهیتابه جمع کرده فیله های مرغ با مواد در آن مرینت شده را توی ماهیتابه ریخته با حرارت زیاد تفت میدهیم تا مرغ ها نیز پخته شود و رنگشون عوض شود.
حرارت را متوسط کرده حدود ده دقیقه الی یک ربع با حرارت متوسط بماند. دقت کنید گوشت ها باید آب نیندازد و سفت نشود.
موقع سرو برنج را وسط بشقاب کشیده از مواد گوشتی و سبزیجان دورش میریزیم و یک تخم مرغ نیمرو را وسط برنج بذارید.
من فقط از گوشت استفاده کردم. نوش جان