دسر لبو یه دسر خوشمزه، سادهست که ارزش غذایی زیادی هم داره و برای شب یلدا انتخاب مناسبیه. در ادامه با روش تهیه دسر لبو با خامه مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه دسر لبو قرمز
- لبوی پخته 300 گرم
- شکر 4 قاشق غذاخوری
- شیر یک سوم لیوان
- خامه صبحانه یک چهارم لیوان
- آب لبو نصف لیوان (آبی که لبوها داخلش پخته و شیرینه)
- پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری
- وانیل 1 قاشق چایخوری
- آب سرد یک چهارم لیوان
طرز تهیه دسر لبو قرمز با خامه و پودر ژلاتین
مرحله اول، پختن و پوره کردن لبو
لبوها رو بشویید و با پوست به همراه مقداری شکر کامل بپزید. مقدار سکر بستگی به میزان شیرینی لبو و ذائقه شما داره. وقتی که لبو پخت و خنک شد، لبو رو پوست بگیرید.
مرحله دوم، حل کردن پودر ژلاتین
پودر ژلاتین رو روی یک چهارم لیوان آب سرد بریزید و پنج دقیقه استراحت بدید تا اسفنجی بشه، سپس روی بخار کتری بذارید تا به طور کامل حل بشه.
مرحله سوم، میکس کردن مواد دسر
لبوها رو به همراه شیر، خامه، شکر، آب لبو و وانیل داخل غذاساز یا میکسر بریزید و پوره کنید تا یکدست بشه. سپس ژلاتین رو که کمی خنک شده به مواد اضافه کنید و باز میکس کنید تا ژلاتین با مواد کامل ترکیب بشه.
مرحله چهارم، ریختن مواد داخل قالب
کف قالبهای مورد نظرتون رو کمی چرب کنید. مقداری از مواد دسر داخل قالبها بریزید و حدود 4 تا 5 ساعت داخل یخچال بذارید تا کامل ببنده. در آخر دسر رو از قالب خارج و به سلیقه خودتون تزئین کنید. نوش جان.
روش دوم
طرز تهیه دسر لبو مجلسی
مواد لازم برای تهیه دسر لبو
- لبو پخته ۳ تا ۴ عدد متوسط
- ماست دو قاشق غذا خوری سر پر
- خامه صبحانه ۱ قاشق غذا خوری سر پر (مقدار خامه رو میتونید افزایش بدید که باعث لطیف تر شدن بافت دسر میشه)
- آب لبو سرد شده ۱/۲ لیوان (به جای آب لبو از شیر هم میتونید استفاده کنید)
- پودر ژلاتین ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری
- شکر ۵ قاشق غذا خوری (قابل افزایش در صورت تمایل)
طرز تهیه
لبو ها رو کاملا تمیز شسته و داخل ظرفی بپزید بعد از پخت از آب لبو بردارید و کنار بزارید تا خنک بشه.
وقتی خنک شد بهش ژلاتین اضافه کنید وقتی بافت اسفنجی پیدا کرد روی بخار کتری به روش بن ماری حل کنید.
لبو های پخته، ماست، خامه و شکر را در مخلوط کن یا میکسر مخلوط کنید مخلوط ژلاتین و آب لبو رو هم اضافه کرده و خوب میکس کنید.
این دسر به خاطر وجود خامه نیازی به چرب کردن نداره اما اگر دوست داشتید میتونید چرب کنید.
برای ۵ الی ۶ ساعت داخل یخچال قرار بدید و بزارید کاملا ببنده. بعد به ظرف سرو منتقل کنید و به دلخواه تزئین کنید. نوش جان
طرز تهیه دسر لبو با خامه
با یه قالب پلاستیکی و حتی بدون قالب و تو لیوان هم میتونید این دسر خوشرنگ و خوشمزه رو درست کنید. درست کردنش خیلی راحت و مراحل کار بخاطر رنگای خوشکلش خیلی لذتبخشه خلاصه درست کنید و باهاش تو شب یلدا دل همه رو ببرید!
مواد لازم برای تهیه دسر لبو با خامه
- شیر ۴ لیوان
- شکر ۱ لیوان سرخالی معادل ۲۰۰ گرم
- پودر ژلاتین ۴ قاشق غذاخوری
- خامه صبحانه ۲۰۰ گرم معادل یک پاکت
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- آب لبو نصف تا ۲/۳ لیوان
طرز تهیه
برای آب لبو، لبوها رو پوست بگیرید و بزارید با آب رو حرارت ملایم ۳ ساعت بپزه حتما در قابلمه رو هم بزارید. آب تو قابلمه در طی پخت رنگ لبو رو به خودش می گیره و حسابی خوشرنگ میشه، برای این دسر میتونید ازش استفاده کنید.
بریم سراغ درست کردن دسر؛ نصف لیوان شیر سرد رو توی کاسه بریزید و ژلاتین رو بهش اضافه کنید وقتی حالت اسفنجی پیدا کرد روی بخار کتری بزارید تا ژلاتین حل بشه.
خامه رو هم توی یه ظرف بریزید و روی بخار کتری بزارید تا گرم بشه. شیر باقیمونده رو به همراه شکر روی حرارت بزارید تا شیر گرم و شکر توش حل بشه. لازم نیست شیر بجوشه.
بعد ژلاتین حل شده، خامه و وانیل رو اضافه کنید. وقتی یکدست شد از روی حرارت بردارید. یه کم آب لبو بهش اضافه کنید تا رنگش صورتی روشن بشه.
یه لایه از مواد رو تو قالب پلاستیکی بریزید راستی قالب نیاز به چرب کردن نداره. نیم ساعت بزارید تو یخچال تا رویه ببنده. بعد یه مقدار دیگه تو مواد آب لبو بریزید تا رنگش پر رنگ بشه و دوباره یه لایه تو قالب بریزید، خیلی آروم این کار رو انجام بدید تا لایه پایینی سوراخ نشه.
دوباره قالب رو بزارید تو یخچال تا رویه ببنده و همینطور هر بار کمی آب لبو بریزید تا مواد پر رنگ تر بشه و لایه ها رو بریزید تا موادتون تموم بشه.
قالب رو یه شب تو یخچال بزارید تا دسر کامل سفت بشه و خودش رو بگیره. اطرافشو آزاد کنید و دسر رو توی دیس مرطوب برگردونید. از خوشگلی وخوشمزگیش حسابی لذت ببرید. نوش جان
طرز تهیه دسر با آب لبو
مواد لازم
- خامه صورتی صبحانه ۱ بسته (۲۰۰ گرمی)
- پنیر خامه ای یا لبنه ۳۰۰ گرم
- شکر ۶ قاشق غذاخوری
- پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری سرپر
- آب سرد برای ژلاتین نصف لیوان
- آب لبو پخته شده به میزان لازم
طرز تهیه
اگر میخواین مثل من داخل قالب درست کنید هم از قالب سیلیکونی هم فلزی هم پلاستیکی هم میتونید استفاده کنید این دسر به علت داشتن خامه و ژلاتین راحت از ظرف خارج میشه، من چون میخواستم لایه ها از تیره به روشن بیاد برای همین مواد دسر رو بعد از بنماری شدن روی حرارت کتری نصف کردم و آب لبو رو به یه قسمتش بیشتر اضافه کردم که تقریبا قرمز بشه.
اما شما میتونید بعد از اینکه کل مواد رو با هم ترکیب کردین و روی بخار کتری بنماری کردین بار اول بهش چند قطره آب لبو اضافه کنید که دسر صورتی کمرنگ بشه و بذارین یخچال ببنده و بعد مجدد به مایع دسر آب لبو باز اضافه کنید تا رنگش پر رنگ تر بشه و روی لایه دوم بریزین این مرحله اضافه کردن آب لبو و ترتیب ریختن رنگ های دسر سلیقه ایه اما بسیار راحت و لذت بخشه.
تموم مواد رو داخل یه ظرفی بریزین و روی بخار کتری بنماری کنید طوریکه ذرات ژلاتین کامل حل بشن و خامه و پنیرم یکدست بشن و درنهایت یه مایع صاف و یکدستی درست بشه که دیگه با آب لبو خودتون لایه های دسر رو درست کنید.
بعد ازدرست کردن تموم لایه های دسر به مدت هشت ساعت بذارین یخچال تا کامل ببنده و بعد به راحتی میتونید از ظرف جدا کنید و اگر قالبتون پلاستیکی یافلزی بود چند ثانیه داخل آبجوش قرار بدین و به راحتی خارج کنید، داخل لیوان یا شات های تک نفره هم میتونید برای مهمونیاتون درست کنید.