آموزش این پودر بادام خونگی خیلی کاربردیه چون برای شیرینی های شب یلدا و عید نوروز خیلی لازمتون میشه! همه نکات و توضیحات رو براتون نوشتم.
طرز تهیه آرد بادام درختی خانگی
میتونید بادام رو به صورت آماده و مغز شده از آجیل فروشی ها بخرین اما بادام باید خام و بدون نمک باشه.
اما بهترین راه اینه که بادام رو با پوست بخرین و تو خونه بشکنید و مغز کنید چون اینجوری قیمت بادام مناسب تره پودر بادام مقرون به صرفه میشه.
بادام ها را داخل ظرفی بریزین و آب جوش رو روی بادام ها بریزین تا جایی که آب جوش روی بادام ها رو بپوشونه.
اجازه بدین بادام ها پنج الی ده دقیقه داخل آب جوش بمونن و بعد داخل صافی بریزین.
بعد یکی یکی بادام ها رو بردارین و بین دو انگشت فشار بدین تا بادام از پوست روییش جدا بشه و بادام های سفید شده رو داخل بشقابی بریزین.
برای اینکه رطوبت ایجاد شده به واسطه آب جوش خشک بشه دستمال تمیز و خشکی رو روی کابینت پهن کنید و بادام ها رو روی دستمال پهن کنید طوری که کمی از هم فاصله داشته باشن و روی هم تلنبار نشن و هوا بینشون جریان داشته باشه.
اجازه بدین داخل دمای محیط و به دور از نور مستقیم آفتاب و به واسطه جریان هوا بادام ها کاملا خشک بشن.
بسته به محیط محل زندگی و دما و رطوبتش زمان خشک شدن بادام ها متغیره.
من برای خشک شدن کامل بادام ها اجازه دادم یک شب روی دستمال پهن شده باقی بمونن.
در این مدن هرازگاهی بادام ها رو با دست زیر رو کنید تا به صورت یکنواخت در معرض جریان هوا باشن و سریع تر خشک بشن.
اگه عجله داشتین میتونید از فر یا ماکروفر یا روی بخاری و … بادام ها رو خشک کنید اما باید دقت کنید که رنگ بادام ها تغییر نکنه مخصوصا اگر از فر استفاده میکنید باید خیلی مراقب باشید چون احتمال سوختن یا تغییر رنگ بادام ها وجود داره.
اما بهترین روش تهیه پودر بادام اینه که بادام ها در دمای محیط خشک بشن چون در بعضی از رسپی ها ذکر میشه که از بادام تست نشده برای پودر بادام استفاده شده باشه.
بعد از اینکه مغز بادام شما کاملا خشک و سبک شد اون رو کم کم داخل دستگاه آسیاب بریزین و پودر کنید.
نکته مهم برای پودر کردن بادام اینه که پودر بادام شما کاملا دون دون باشه و به روغن نیفته و اصلا حالت خمیری پیدا نکنه.
برای این کار باید به چند نکته توجه کنید اول اینکه مغز بادام رو داخل دستگاه به صورت کم کم بریزین و دستگاه رو پر یا نیمه پر نکنید چون هرچی دستگاه پر تر باشه زمان بیشتری باید آسیاب کنه و این کار باعث گرمای دستگاه و و تیغه آسیاب میشه و در اثر گرما پودر بادام به روغن میفته.
نکته دوم اینکه نباید دستگاه رو به صورت مداوم روشن کنید تا بادام ها رو پودر کنه باید پالس پالس بزنید یعنی دستگاه رو روشن کنید پنج ثانیه زمان بدین و خاموش کنید و بعد مجددا پنج ثانیه روشن کنید و بعد خاموش کنید تا زمانی که بادام ها پودر بشن به این کار ادامه بدین علت این کار اینه که با پالس زدن اصطکاک کمتری ایجاد میشه و تیغه و دستگاه گرم نمیشن و پودر بادام به روغن نمیفته.
اگر اولین بار هست که پودر بادام درست میکنید یکی از روش هایی که کمک میکنه پودر بادام شما به روغن نیفته اینه که بادام ها رو بعد از خشک شدن داخل ظرفی یکی دو ساعت تو فریزر قرار بدین و بعد با رعایت نکات بالا پودر کنید سرمای موجود در بادام کمک میکنه بادام ها گرم نشن و به روغن نیفتن.
بعد از اینکه همه بادام ها رو پودر کردین اگه مقدار پودر بادام زیاد بود و همش در شیرینی مورد نظرتون استفاده نشد اون رو داخل ظرف در دار بریزین و تو یخچال نگه داری کنین و هر زمان که نیاز بود ازش استفاده کنید.
نکات مهم
در بسیاری از موارد ممکنه ببینید که افراد به جای اینکه زحمت پوست کندن بادام رو به خودشون بدن از خلال بادام برای پودر کردن استفاده میکنن اما باید توجه کنید که هشتاد در صد خلال بادام های موجود در بازار خلال بادام زمینی یا هسته زردآلو هستن نه خلال بادام درختی و موقع پودر کردن عطر بادام زمینی کاملا قابل استشمامه و طعم و بوی بادام زمینی کاملا با بادام درختی متفاوته و در بسیاری از موارد قابل جایگزینی نیستن.
تفاوت پودر بادام و آرد بادام چیست؟
ممکنه هر دوی این واژه ها را شنیده باشین اما تفاوتش رو ندونید اگه بادام رو همراه با پوست رویی قهوه ای رنگش پودر کنید و پوست رویی رو جدا نکنید به این پودر حاصل پودر بادام میگن که رنگ تیره تری داره اما اگه پوست رویی بادام رو جدا کنید مثل همین آموزش و رنگ بادام پودر شده شما کاملا سفید باشه به این پودر حاصل آرد بادام میگن.
اما در اکثر رسپی های ایرانی به اشتباه آرد بادام رو پودر بادام ذکر میکنن چون به این اسم شناخته شده تره
من حدود سیصد گرم مغز بادام رو پوست کندم و خشک کردم و پودر کردم و حدود دویست و هفتاد و پنج گرم پودر بادام حاصل شد.