قریوش عربی یه شیرینی عالی برای عصرونه و ماه رمضان؛ تو ماه رمضان جای زولبیا و بامیه حتی میتونین درستش کنین و انقدر میشه با اسانس های مختلف هم طعم های متنوعی بهش داد که حد نداره.
مواد لازم برای تهیه تهیه قریوش عربی
- ۵۰۰ گرم آرد
- یک پنس نمک
- نصف قاشق چای خوری وانیل
- ۱/۵ قاشق چای خوری بکینگ پودر
- ۱۲۵ گرم کره ذوب و خنک شده
- یک عدد تخم مرغ
- ۲ قاشق غذاخوری سرکه سفید
- آب یک لیوان
- چند قطره اسانس پرتقال یا هر اسانس دیگر یا گلاب (دلخواه)
مواد لازم شهد
- آب ۲ لیوان
- شکر ۴ لیوان
- هل به مقدار خیلی کم (دلخواه)
- گلاب به مقدار خیلی کم (دلخواه)
- زعفران به مقدار خیلی کم (دلخواه)
- کنجد برای پاشیدن روی شیرینی ها
دستور پخت قریوش عربی برای ماه رمضان و افطار
۱. آرد و نمک و وانیل و بکینگ پودر را با هم ترکیب کنید.کره ذوب شده را به آن اضافه کنید و خوب با نوک انگشتان ورز دهید.
۲. تخم مرغ و سرکه را اضافه کنید و اندکی ترکیب کنید.
۳. آب و اسانس پرتقال را ترکیب کنید و کم کم به خمیر اضافه و ورز دهید تا خمیر نرم و منعطفی به دست آید. خمیر نباید خیلی سفت باشد. توجه کنید کم کم باید ترکیب آب و اسانس را اضافه کنید تا خمیر لطیفی به دست آید. روی خمیر را با پارچه ی نازکی پوشانده و اجازه دهید ۳۰ دقیقه استراحت
۴. بعد از استراحت روی میز کار را آرد پاشی کنید و خمیر را به ضخامت نازکی با وردنه باز کنید. با کمک یک کاتر یا چاقو خمیر را به صورت مستطیل های کوچک با اندازه دلخواه ببرید.
۵. وسط تعدادی از مستطیل ها را ۷ برش در راستای طولی بزنید و شکل دهید.
۶. در وسط تعداد دیگری از مستطیل ها با کاتر ۹ عدد برش ایجاد کنید و شکل دهید.
۷. هر کدام از خمیرهای شکل داده شده را در روغن فراوان سرخ کنید.
۸. شهد را آماده کنید. روی حرارت شکر و آب را ترکیب و اجازه دهید تا به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن ۳ دقیقه دیگر هم اجازه دهید شهد بجوشد. سپس حرارت را خاموش کنید و بگذارید شهد در محیط آشپزخانه اندکی خنک شود.
۹. قریوش های سرخ شده را زمانی که اندکی خنک شدند، در شهد خنک بریزید و بعد از ۳ دقیقه از آن خارج کرده، روی توری فلزی قرار دهید تا شهد اضافی آن خارج شود. سپس روی آن ها دانه کنجد بپاشید.