گَلِت زردآلو رو امتحان کردید؟ گلتهها همون تارت های میوهای محبوب هستن اما خوبیه گلت اینه که دیگه قالب پای و تارت احتیاج ندارید و به راحتی میتونین یه شیرینی میوهای درست کنید.
طرز تهیه مارمالاد زردآلو بدون ژلاتین رو هم اینجا براتون نوشتم. به جای زردآلو میتونین از انواع میوههای تابستونی. مثل توتفرنگی، گیلاس، انبه، هلو، شلیل و … استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه گلت زردآلو فرانسوی
مواد لازم برای خمیر تارت
- کره سرد مکعبی خرد شده ۱۵۰
- آرد ۳۰۰
- شکر ۱ قاشق سوپخوری
- نمک ۱ پینچ
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- آب سرد به مقدار لازم
مواد لازم برای داخل خمیر
- مارمالاد زردآلو یا عسل ۳ قاشق سوپخوری
- شکر ۳ قاشق سوپخوری
- نشاسته ذرت یا آرد ۱ قاشق سوپخوری
- زردآلوی هسته گرفته و خرد شده حدود ۵۰۰ گرم
مواد لازم برای رومال
- خامه صبحانه ۱ قاشق سوپخوری
آموزش طرز تهیه گلت زردآلو فرانسوی
برای شروع ابتدا خمیر را آماده کنید. در ظرفی، آرد، شکر، نمک. وانیل و کره کاملا سرد را با چنگال یا سر نگشتان دست با هم مخلوط کنید تا کره و آرد به خورد هم رفته و حالت خرده نان پیدا کند.
حدود ۲ قاشق سوپ خوری آب کاملا سرد را به تدریج به مخلوط آرد اضافه و ورز دهید تا حدی که خمیر جمع شود.
در صورت نیاز مقدار دیگری آب سرد اضافه کنید اما دقت کنید خمیر نباید خیلی نرم شود و از ورز دادن زیادی خمیر خودداری کنید. زیرا اگر حرارت دست باعث گرم شدن خمیر شود، خمیر به روغن افتاده و کیفیت آن کم میشود. خمیر را داخل کیسه نایلونی یکساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کنید.
در این مدت، هسته زردآلوها را خارج کنید و به صورت برشهایی به قطر یک و نیم سانتیمتر خرد کنید. شکر و نشاسته را با هم مخلوط کنید و آن را روی قطعات زردآلو بپاشید و خوب زیر و رو کنید تا تمام زردآلوها به شکر آغشته شوند.
خمیر را پس از اتمام زمان استراحت روی یک تکه کاغذ مومی با وردنه به صورت دایرهای به قطر نیم سانتیمتر باز کنید.
مارمالاد زردآلو یا عسل را وسط خمیر به صورت یکنواخت پخش کنید، طوریکه از اطراف خمیر چهار الی پنج سانتیمتر خالی بماند سپس زردآلوی خرد شده را روی آن بچینید.
لبههای خمیر را از اطراف روی میوهها تا بزنید و به کمک کاغذ مومی خمیر را داخل سینی فر قرار دهید.
خامه را با کمی آب رقیق کنید و روی لبههای گلت بمالید. گلت را در فر داغ با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد حدود ۴۰ دقیقه بپزید تا طلایی شود.
گلت زردآلو را میتوانید در کنار چای و قهوه، یا به همراه بستنی وانیلی و خامه سرو کنید.
نوش جان