سرکه سیب خواص درمانی زیادی برای کبد، فشار خون بالا و قند بالا داره و همچنین برای پوست خیلی خوبه. سرکه سیب با اسیدیته معده مقابله و به کاهشش کمک می کنه و به طور کلی هضم غذا رو بهبود میده. سرکه سیب روش های تهیه متفاوتی داره که من اینجا دو تا از رسیپی های سرکه سیب رو براتون آماده کردم. ولی خودم همیشه با روش دوم درست میکنم که خیلی راحت وواقعا خوشمزه هم میشه.
دستور تهیه سرکه سیب خانگی بدون کپک نان
روش اول برای تهیه سرکه سیب
ابتدا سیبها را کاملا تمیز بشویید. سپس آنها را به چهار قسمت تقسیم کرده و هسته و دم ان را جدا کنید.
در ادامه آب سیبها را به وسیله آبمیوهگیری بگیرید. سپس آب سیبها را درون ظرف مورد نظرتان بریزید و به ازای هر کیلو آب سیب یک لیوان سرکه سیب اضافه کنید.
ظرفتان را به مدت ۴۰ روز در جای گرم قرار دهید در این روش به آب نیاز ندارید و بعد از چهل روز بدون صاف کردن مورد استفاده قرار میگیرد. به همین راحتی!
روش دوم برای تهیه سرکه سیب
لطفا طبق مراحل پیش برین تا بتونید یک سرکه سیب فوق العاده داشته باشین و بتونید باهاش انواع ترشی ها رو درست کنید.
سیبها رو شسته و چوب آن را جدا کنید هسته هاش و بگیرید و به قسمتهای کوچیک تر تقسیم کنید. (سیبها باید شیرین باشن) اگر از سیب سبز و قرمز باهم استفاده کنید سرکه شما کیفیت بهتری پیدا میکنه.
من سیبها رو به هشت قسمت تقسیم کردم و داخل ظرف مناسب ریختم که بهتره به خاطر فعل و انفعالات شیمیایی که صورت میگیره از ظروف شیشه ای استفاده کنید.
داخل ظرف شش الی هفت قاشق شکر بریزید تا تخمیر راحتتر و بهتر صورت بگیره. سپس بهش آب جوشیده سرد اضافه میکنیم تا روی سیبها رو کامل بگیره و به اندازه بند انگشت از سر ظرف خالی بمونه بخاطر گاز سرکه.
در آخر با پارچه و یا بهتره که از توری استفاده کنید و در ظرف رو با توری ببندید که حشره، خاک، و غیره داخلش نره و به مدت۲۱ روز میزاریم در یک محیط گرم و تاریک تا سرکه عمل بیاد.
بعد از گذشت یک هفته یک پلاستیک رو کمی آب میریزیم و روی سیبها میزاریم تا همه سیبها داخل آب بمونن و کپک نزنن و نیاز نباشه به همزدن.
بعد از 21 روز جمع شدن مگس میوه و یا حشره دور سرکه نشون میده که سرکه ما درست به عمل اومده. صافش میکنیم. داخل ظرف مناسب ریخته و سرکه آماده خواب میشه.
سرکه حدودا سه هفته تا شش ماه هر چی بیشتر بمونه خوش طعم تر میشه. در جای تاریک و خنک نگهداری کنید.
طرز تهیه سرکه انجیر خانگی با انجیر سفید یا سیاه
نکات مهم تهیه سرکه سیب خانگی
- در ظرف رو اصلا نبندید. باز هم تاکید میکنم فقط با پارچه یا توری ببندید چون گازی که تخمیر خارج میشه ممنکه در اثر بسته بودن در ظرف منفجر بشه نگی که نگفتی.
- بهتره که از ظرف شیشه ای استفاده کنید.
- سرکه خونگی هیچ وقت شفاف نیست و کدر میشه ولی طعم و عطر باسرکه های آماده زمین تا آسمونه و بینهایت خوشمزه ست.
- ظرفی که داخلش سرکه میاندازید حتما تمیز باشه وگرنه کپک میزنه.
- سفیدک هایی که بالای سرکه میندازه اصلا نگران کننده نیست.
- کپک هایی که سیاه و یا طوسی رنگ هست خبر بده ظرفتون کثیف بوده و یا چرب و یا جای سرکه خیلی گرم بوده.
- از سیبهای که از انداختن سرکه باقی میمونه به عنوان کود میتونید استفاده کنید.