خورش انار مسما یه غذای سنتی و اصیل گیلانی! خیلی ها این خورشت خوشمزه رو فراموش کردن. دستور پخت اصلیش رو براتون نوشتم که خیلی راحت و آسون پخته میشه. امیدوارم درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه خورش انار مسما گیلانی با مرغ
- گوشت مرغ چند تکه
- پیاز ۳ عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- سیر ۱ حبه کوچک
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- دونه انار شیرین ۱ کاسه ماست خوری
- آب انار ترش نصف لیوان (+ آب نصف لیوان)
دستور تهیه خورش انار مسما گیلانی با مرغ
برای شروع ابتدا پیاز ها رو خرد کنید و سرخش کنید. وقتی رو به سرخ شدن رفت نمک، فلفل و زردچوبه و یه حبه سیر رنده شده رو بهش اضافه میکنیم تا کاملا خوشرنگ و سرخ بشه.
(من تو گمج سرخ کردم، به نظرم طعم این غذاهای سنتی و اصبل گیلانی تو گمج خیلی بهتر میشه.)
تو همین حین مرغ ها رو مزه دار میکنیم (با نمک ،فلفل و زردچوبه) و جداگانه سرخش کرده و درب تاب رو بزارید تا سرخ و پخته بشه.
وقتی پیاز سرخ شد تکه مرغ های سرخ شده رو بهش اضافه میکنم و رب گوجه فرنگی رو حتما تو تابه ی که مرغ رو سرخ کردیم تفت بدید چون روغن و آب مرغ داخل تابه طعم خوبی به رب میده و بعد به مواد خورشت اضافه کنید.
سپس آب انار مخلوط با آب رو به خورشتمون اضافه میکنیم و دربش نیمه میزارم با حرارت کم تا حسابی جابیفته.
وقتی که خورشت جا افتاد و روغن خورشت بالا اومد چند قاشق ازش بردارید و دونه انار رو باهاش یه تفت کوچیک بدید تا دونه انار خوش رنگ و خوش طعم بشه و سرآخر وقتی خورشت رو از روی حرارت برداشتید روی خورشت دونه انار هارو بریزید.
خورشت انار مسما طعم ملسی داره. اگه دوست داشتید ترش تر بشه آب انار بیشتر اضافه کنید، کلا ترش یا ملس بودن خورشت انار مسما سلیقه ای هستش.
اگه پیاز بیشتری استفاده کنید خورشت ملس یا شیرین تر میشه. میتونید برای روی خورشت از انار ترش استفاده کنید.
نوش جان